Bilmeniz gerekir!

Gün içinde enerji seviyemizin yüksek olması tüm hayatımıza yansır. Bu nedenle kahve içmek ve meyve suyu gibi ani enerji yükselticilere başvururuz. Ancak vücudun yeteri kadar enerjik olup olmamasının çok daha derin sebepleri vardır. Enerjinizi korumanın yollarını bilirseniz gününüzü çok daha rahat geçirirsiniz.

Haberler 26.02.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bazen insanlar nedenini anlamadklar bir ekilde kendilerini enerjisiz hissederler. Bunun nedeni yeteri kadar iyi nefes alamamak olabilir. Yeteri kadar iyi nefes alamamanzn nedeni ise farknda olmadnz ya da olduunuz bir alerjiniz olabilir. Yaplan aratrmalar alerjik astm gibi rahatszlklara sahip insanlarn yetersiz oksijen düzeyi nedeniyle kendilerini enerjisiz hissettiklerini göstermektedir. Bu nedenle mevsim alerjisi gibi basit bir alerji durumunda bile gerekli ilaçlarnz içmeli ve vücudunuza gereken oksijeni almalsnz.

Uyku apnesi enerjisiz brakr

Uyku apnesi çok sk karlalan bir hastalktr. Bu hastalar geceleri düzgün nefes alamadklar için sk sk uyanrlar ve bu nedenle de salkl bir uyku uyuyamazlar. Bölünen uyku ertesi gün enerjisiz bir vücut demektir. çünkü vücut tüm onarmn uyku srasnda yapar. Eer uyku apnesinden mustaripseniz kilo vermeli ve yataa girmeden önce alkol almamaya özen göstermelisiniz. Yattnz odadaki havay temizleyen aletlerden de yararlanabilirsiniz.

Egzersiz yapmak enerji seviyenizi arttrr

Egzersiz yaparken daha çok yorulacanz ve bunun da enerjinizi tüketeceini mi düünüyorsunuz? Bu tamamen yanl bir düüncedir. çünkü egzersiz yapmak adrenalin salglamanz salar ve kaslarnz ier. Bu hormon da size ekstra enerji verir. Yaplan bir aratrmada denekler iki ayr gruba ayrlr ve bir grup haftada 3 gün 20er dakika egzersiz yapar. Dier grup ise egzersiz yapmayan gruptur. 8 haftann sonunda egzersiz yapan grubun enerji seviyesi dier gruba göre yüzde 20 artmtr.

D vitamini eksiklii enerjinizi düürür

Aratrmalar D vitamininin kendini enerjik hissetmekte çok önemli bir rol oynadn bulmutur. D vitamini insülin dengesi ve metabolizmann düzgün çalabilmesi için hayatidir. Ayrca kendini daha iyi hissetmekle üzerinde de önemli etkisi vardr. Özellikle k aylarnda D vitamini depolarn kontrol ettirmeli ve eksiiniz varsa; balk, yumurta, süt gibi yiyecekler tüketerek depolarnz doldurmalsnz.

Sosyal medya da enerjinizi düürebilir

Uzmanlar bu konuda ciddi olarak uyarlar yapyor: Sosyal medya depresyona neden olabilir. çünkü sosyal medyadaki fotoraflara bakarak herkesin hayatnn çok güzel olup sizin hayatnzn çok kötü gittii kansna kolayca varabilirsiniz. Bu da sizin enerjinizi düürüp, depresyona itebilir. Bunun yerine sosyal medyay sadece gerçek arkadalarnzla bir iletiim mecras olarak kullanabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git