Denge kaybı değişik hastalıkların habercisi olabilir

Nöroloji Uzmanı Dr. Osman Demir, denge kaybının beyin, beyincik veya omurilikteki bir hastalıktan kaynaklanabileceği gibi farklı hastalıkların da habercisi olabileceğini söyledi.

Haberler 25.01.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Denge kayb beyin veya beyine giden denge ile ilgili sinirlerin hasarlanmas veya bu sinirlerin beyine yanl uyarlar iletmesi sonucunda olutuunu belirten Nöroloji Uzman Dr. Osman Demir, Denge kayb beyinde denge ile ilgili ana merkez beyin sapndaki ve beyincikteki denge hücrelerinden olumaktadr. Beden dengesini beyine anlatan ise eklemlerde ve tendonlardaki sinirlerdir. Bu sinirler omuriliin arkasnda yer alan ve arka kordon isimdeki kolonda yol alarak yine beyin sapndan ilgili merkezlere bedenin üç boyutlu uzayda hangi pozisyonda durduunu beyine anlatr. Bu duyuya derin duyu ismi verilmektedir. Saylan anatomik yaplarn herhangi birinin hastalnda kii dengesizlik hisseder. Denge kaybnda hastalar uzuvlarda veya bedenin kendisinde ortaya çkan beceriksizleme hisseder. Bu genellikle kendini yürüme bozukluu eklinde gösterir dedi.

Deiik hastalklarn habercisi olabilir

Dengesizlik beyin, beyincik veya omurilikteki bir hastalktan kaynaklanabilecei gibi farkl hastalklarn da habercisi olabilir diyen Dr. Osman Demir u bilgileri verdi: Aslnda tüm dengesizlik yaknmas olan hastalarn en az bir kez doktor tarafndan deerlendirilmesi gerekmektedir. Bunun yannda hastalarn ayrca ayrntl bir nörolojik deerlendirmeden geçmesi de önerilmektedir: Dengesizliin tedavisi altta yatan hastala göre çok deiebilmektedir. Size uygun tan ve tedavi yöntemini doktorunuz belirleyecektir. laçla geçmeyen tedavi yöntemlerinin yannda beyincikteki bir tümörden kaynaklanan denge kayplarnda cerrahi tedavi de yaplmas gerekebilir.

Ana Sayfaya Git