Diş tedavisinde dikişsiz implant dönemi

Diş kayıpları sorununda sıkça kullanılan bir yöntem olan implant uygulamasında, bazı hastalar için yaşanabilecek sorunların, 'dijital planlama' yöntemi ile dikişsiz implant uygulaması ile çözülebileceği bildirildi.

Haberler 12.05.2022 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-DT. Veysel çeçen, diki olmadan salkl dilere sahip olabilmek için yeni nesil dikisiz dijital implant teknii ile daha basit ve rahat bir tedavinin mümkün olduunu söyledi. Bu yöntemin özellikle eker hastalarnda, kanama problemi olan kan sulandrc kullanan kalp hastalarnda, enfeksiyona yatkn ve direnci düük olan bireyler ile belirli seviyedeki kanser hastalarnda, ileri derecede böbrek ve karacier problemi olanlarda, ar eii düük, antibiyotik ve ar kesici kullanm esnasnda mide-barsak rahatszl çeken hastalarda ve geçmite di hekimlii korkusu nedeniyle psikotravma yaam olan hastalarda kullanlabileceini belirten çeçen, Dikisiz implant yöntemi ile implant ameliyat, ameliyat olmaktan çkm basit bir ilem haline gelmitir dedi.

Dijital planlama ile uygulanan dikisiz implantlar hakknda bilgiler veren çeçen, öyle devam etti; mplanlatlar, eksik olan dilerin fonksiyon ve estetiini tekrar salamak amacyla çene kemiine yerletirilen ve uygun malzemeden yaplan yapay di köküdür. Geleneksel kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, fonksiyonel alternatif tedavi eklidir. mplant tedavisinin klinik ortamlarnda yaplmas, hastann sal için son derece önemlidir. Eer cerrahi operasyonlardan endie duyuyorum diyorsanz, uygulama lokal anestezi kullanlarak yaplabiliyor. Anestezi ileminden sonra cerrahi operasyonla di eti açlarak çene kemii ortaya çkarlyor. çene kemiine öncelikle küçük çapl rehber delii açlyor, ardndan da rehber delik yavaça geniletilerek implantn yerletirilecei forma uygun hale getiriliyor. çene kemiindeki deliin aamal olarak geniletilmesi sayesinde kemik üzerinde oluacak travmatik etki de azaltlm oluyor. çene kemiinde açlan bolua implant vidalanarak yerletiriliyor. mplant vidasnn yerletirilmesinden implantn kemiklemesi ve implant yaplan bölgenin iyilemesine kadar beklenilecei için implantn üzerine koruyucu bir kapak vida yerletiriliyor. Birkaç ay sonra, koruyucu vida çkartlarak implantn üzerine geçici bir kuron yerletiriliyor. Geçici kuron, dietinin doal olarak kendini ekillendirebildii ve etrafnda büyüyebildii bir ablon olarak görev yapyor. Dieti ekillendikten sonra geçici kuron, kalc kuronla deitirilerek tedavi tamamlanyor.

Dijital planlama nedir?

Di tedavisinde uygulanan dijital planlama hakknda da bilgi veren çeçen, Dijital planlama, bilgisayarl tomografi çekilip implantn yerletirilecei bölgenin sanal ortamda belirlenmesi ilemidir. Sanal ortamda implantlarn yerletirilmesinin belirlenmesinin ardndan implant hastann azna cerrahi operasyonla yerletiriliyor. mplantlarn yerletirilecei bölgenin sanal ortamda belirlenerek hasta azna yerletirildii için hata pay ortadan kalkyor. Herhangi bir hata ya da kaymann yaanmad bu yöntem sayesinde imkansz denilen bölgelere dahi implantn yaplmas avantaj salanyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git