Diş Teli Takmaktan Utananlara Müjde !

Protez Ve İmplantoloji Uzmanı Dr. İlker Arslan ,’Diş hastalıkları ve tedavisinde uygulanan yeni teknoloji “Invisalign” yöntemi ile tel ve braket kullanılmadan ağızda belirgin olarak gözükmeyen, ergonomik şeffaf plakalar ile düzgün ve sağlıklı diş tedavisi artık mümkün.’dedi.

Haberler 17.06.2017 - 04:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di tellerinden kaynakl estetik kayglar sonucu kiilerin bu tedaviden uzak kaldn belirten Protez ve mplantoloji Uzman lker Arslan,bu sorunun tel ve braket kullanlmadan yaplan Invisalign yöntemi ile artk son bulduunu söyledi.

NASIL KULLANILIR?

nvisalign yönteminin, çaprak dileri düzeltme amac ile dilere taklan ve çkarlabilir, azda belirgin olarak gözükmeyen bir seri effaf düzeltici plaklarla, braket ve teller kullanlmadan dilerin düzeltilebilmesini salayan bir sistem olarak düünebilirsiniz. effaf düzelticilerin, üç boyutlu özel bilgisayarl sistemler yardmyla hastann di yapsna birebir uygun olarak modellenip her bir düzeltici plak yaklak 2 hafta boyunca kullanlr. 2 hafta sonra yeni bir düzeltici taklr.

Bu yeni düzeltici ile eskisi arasnda, dileri daha düzgün hale getirici küçük farkllklar vardr. Bu süreç adm adm ilerliyor. Alt hafta arayla Ortodonti uzmannn yapaca muayene ile tedavi süreci yönlendiriliyor. Tedavi süresi, dilerdeki çapraklk oranna göre 9-15 ay arasnda deiiyor. Bu dönemde yaklak 18-30 adet effaf düzeltici plak kullanlyor. Tellerle ve braketlerle yaplan klasik ortodontik tedavi ise 18-24 ay devam ediyor.

nvisalign yönteminin klasik tel ve braketlere göre en önemli avantajnn estetik üstünlüü olmadn belirten Dr.Dt.lker Arslan ,Düzeltici plaklar tamamen effaftr ve fark edilmesi oldukça zordur. Bu durum özellikle ortodontik tedavi yaptrmak isteyen ancak braket ve tellerin görüntüsü sebebiyle tedaviyi erteleyen yetikinler için popüler olmaya balamtr.dedi.

nvisalignn avantajlarndan birisinin de az hijyeninin daha kolay salanabilmesi olduunu belirten Dt.Arslan , Yeme-içme konusunda klasik ortodontik tedavide olan kstlamalar nvisalignda yok. çünkü istendiinde azdan çkarlabiliyor ve frçaladktan sonra tekrar taklabiliyor. nvisalign yönteminin dier bir avantaj ise tedavi süresinin ve tedavi sonucunun önceden bilinebilmesidir. Klasik ortodontik tedavide ise tedavi süresi hastaya ve hekime bal olarak deikenlik gösterebiliyor ve net süre vermek çok mümkün olmuyor.dedi.

Ana Sayfaya Git