Diyarbakır'da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılıyor

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Kamuran Tan, "Önümüzdeki yıl hizmete girecek hastane, Güneydoğu'nun en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi olacak." dedi.

Haberler 31.12.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahekim Tan Diyarbakrda ilçelerle birlikte 148 hekimle vatandalara hizmet sunduklarn söyledi.

Bölgenin en büyük Az ve Di Sal Hastanesinin yapmnn sürdüünü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliinin öncülüünde Türkiyenin en güzel hastanesini kurmay hedeflediklerini ve hastanenin önümüzdeki yl hizmete gireceini bildiren Tan, Güneydounun en büyük az ve di sal hastanesi olacak. dedi.

Tan, hastanenin 60 ünitelik ve 10 yatakl olduunu, hastanede az, di ve çene cerrahisi, periodontoloji, protez uzman, ortodonti ve pedodonti uzmanlaryla hizmet vereceklerini ifade ederek, 13 uzman hekimin hizmet vereceini dile getirdi.

SENEYE AçILII YAPILACAK

Hastanede çocuk oyun parklar ile çocuklara özel bölümlerin yer alacan bildiren Tan, bu bölümlerde çocuklarn di tedavisi ile ilgili korkusunu yenmelerini salayacaklarn vurgulad.

Tan, böyle güzel bir hastaneyi açmann mutluluunu ve gururunu yaadklarn söyleyerek, öyle devam etti:

Bölgemiz genellikle terör ve iddet olaylar ile gündeme geliyor, fakat bölgemizde çok ciddi yatrmlar yaplyor. Bu yatrm, salk alannda yaplan yatrmlardan küçük bir bölümünü kapsyor. Vatandalarmz çok daha büyük hizmetleri hak ediyor. Umuyorum vatandamzn layk olduu hastaneyi biz en geç 2017 ylnn ortalarnda kazandracaz. Hastanemiz, Türkiyenin sayl az ve di sal hastanelerinden biri olacak.

Tan, hastanenin hizmete girmesiyle bölge açsndan salk turizmine de katk salayacana iaret ederek, hastanenin çevre illerden hatta komu ülkelerden bile gelecek hastalara hizmet vereceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git