Diyetisyen Yananer: Yağ olmaz ise diyet olmaz

Diyetisyen Evin Yananer, yağ tüketiminin diyetin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Haberler 06.11.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle internetten bulunan devirme diyetler ve halk arasnda diyette ya tüketilmemesi algsnn son derece salksz olduunu ifade eden Yananer, bunun nörolojik ve hormonal sorunlara yol açabileceini söyledi.

Baz vitaminlerin yada çözündüünü ve bunun için de yan vazgeçilmezler arasnda yer aldn kaydeden Yananer, Beslenmede dengeli bir ekilde karbonhidrat, ya ve protein alnmas art. Ya ise burada çok önemli. Yada eriyen vitaminler A, D ve K vitaminleridir. Bunlarn emilimi için de yeterli miktarda yaa diyette yer verilmelidir. Vücut ya yetersiz olan kiilerde diyette adet düzensizlii görülebilir. Beyin ve sinir dokular için de, diyette yeterli derecede ya almnn olmas gerekir. Bizim için biyo yararll en fazla olan ya gruplar zeytinya, ceviz, badem, Hindistan cevizi yadr. Yeterli ya alnmazsa nörolojik sorunlar yaanabilir. Kadnlarda hormonal sorunlar görülebilir dedi.

Ya olmaz ise diyet olmaz

Yan insan sal açsndan çok önemli bir yeri olduunu belirten Yananer, Diyetteki yan yüzde 20 ile 30 arasnda olabileceini belirtelim. Ya, diyet içinde olmazsa olmazlarmzdan biridir. Özellikle dengeli beslenmenin ilkelerinden biridir. Ya, karbonhidrat ve protein dengeli ekilde alnmaldr. Yasz bir diyet söz konusu olamaz. Beyin ve sinir dokular için de buradaki fosfopilitlerin de ya formunda olduunu belirtmemiz gerekir. Burada geliebilecek konular elbette söz konusudur. Önemli olan hormonal bozukluklardr. Ya, diyetin olmazsa olmazdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git