Gençler "yüzü"nden memnun değil

Dış görünüşe verilen önem ve sosyal medyada fotoğraf paylaşımının artmasıyla daha güzel ya da yakışıklı görünmek isteyen gençler, yüz estetiğine yöneliyor.

Haberler 02.01.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

D görünüe verilen önem ve sosyal medyada fotoraf paylamnn artmasyla daha güzel ya da yakkl görünmek için yüz estetiine bavuran gençlerin says giderek yükseliyor.

Özel Hastaneler ve Salk Kurulular Dernei (OHSAD) Genel Bakan Reat Bahat, Türkiyede estetik sektörü büyüklüünün 1 milyar lira olduunu belirtti.

Bahat, estetik alannda kayt dln görüldüüne dikkati çekerek, Sektörümüz için kayt dlk söz konusu deil. Hastanelerde, tanmlanm kurumlarda çok ciddi bir sknt yok. Ama onlarn dnda kayt d olarak 2,5 milyar liralk bir pazar söz konusu. ifadelerini kulland.

Cerrahi olmayan müdahalelerde ciddi art olduunu belirten Bahat, unlar kaydetti:

En sk operasyonlar yüz bölgesine yaplyor. Krklk, göz kapa düüklüü, göz alt torbalar, aln ve yüz germe, dudak dolgusu müdahaleleri yaplyor. Bunlarn dnda göüs ve burun için ciddi talepler var. En çok kadnlar estetik yaptryor ama erkeklerde de ciddi talep art söz konusu. nsanlarn beenileri zaman içerisinde deiebilir. Artk daha metroseksüel erkekler görüyoruz, daha ehirli nüfusumuz var. Belki bir eletiri olacak ama iç derinlik azaldkça görünüm daha çok kymet kazanyor herhalde... Gençler yüzleriyle oynamay fazla seviyor. Kimse yaratld gibi olmaya raz deil.

- Genç nüfusun estetie olan talebi yüksek

Reat Bahat, estetik yaptrma yann gittikçe dütüünü vurgulayarak, eskiden insanlarn, yüzlerinde yann izleri belli olduunda bu yola bavurduunu ancak imdi botoksun, dolgunun uygulama kolaylndan ve yaygnlamasndan dolay genç nüfusun estetie olan talebinin yüksek olduunu söyledi.

Yüzü daha oturmam bir kiiye estetik yapmamak gerektiini savunan Bahat, bunun tbben de etik olmadn vurgulad.

Bahat, estetiin kamu hastanelerinde özel hastaneler kadar yaplmadn belirterek, Neticede SGKnn karlamad hizmetler... Kamu hastanesine de gitse, özel hastaneye de gitse kii para verecek. nsanlar saklamak da istiyor. Estetik talebinin cerrahi ksmlarnn neredeyse tamamn hastaneler ya da cerrahi merkezleri karlyor ama onun dndaki botoks, dolgu gibi baz ilemler, özel hastaneler veya cerrahi merkezlerinin dnda yaplyor. eklinde konutu.

- Estetikte Avrupa ülkelerinden iyiyiz

OHSAD Genel Bakan Bahat, estetik için yurt dndan müthi bir talep olduuna iaret ederek, Türkiyenin estetik turizminde patlama düzeyinde art var. çok yetenekli arkadalarmz var. Salk Bakanl da artk bu ii merdiven alt yapanlarn üzerine gidiyor. Son 5 yl içerisinde estetik turizminde patlama oldu diyebiliriz. ifadelerini kulland.

Körfez ve Avrupa ülkelerinden estetik için Türkiyeye gelenler olduunu anlatan Bahat, Estetikte kalite olarak bizimle sadece Fransa yarabilir. Onun dnda bütün Avrupa ülkelerinden iyiyiz. Fiyat olarak da uygunuz. dedi.

Estetik için kullanlan malzemelerde yerlilik orannn yüzde 20nin altnda bulunduunu ifade eden Bahat, kamunun bu konuda ciddi tevik verdiini, önce pazarn büyümesi gerektiini, bu olutukça yerlilik orannn artacan söyledi.

- Vatandan güzellii için harcayaca paraya ihtiyacmz var

Reat Bahat, sektörün büyümesi ve gelimesi için özel sektöre daha fazla estetik cerrahi kadrosu verilmesi gerektiini belirterek, Sektör olarak bizim vatandan güzellii için harcayaca paraya ihtiyacmz var. dedi.

Estetik ile ilgili çkan olumsuz haberlere de deinen Bahat, vatandalarn hesap soramayacaklar insanlara canlarn emanet etmemeleri gerektiini söyledi.

Estetik yaptrmak isteyenlere kurumsallam yerlerde, iyi hekimler ile bunu gerçekletirmesi önerisinde bulunan Bahat, yaanlan olumsuz tecrübelerin de Salk Bakanlna bildirilmesi gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git