Gereksiz aramayın

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Medişoğlu "İnsan hayatını kurtarmak için zamana karşı bir yarışımız var. 10 dakikanın altında hastaya ulaşmak istiyoruz. Bir de gereksiz çağrılarla uğraşırsak sıkıntı olur"

Haberler 09.03.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Acil Salk Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Mehmet Sabri Mediolu, vatandalara 112 acil hattn gereksiz megul etmemeleri çarsnda bulunarak, nsan hayatn kurtarmak için zamana kar bir yarmz var. 10 dakikann altnda hastaya ulamak istiyoruz. Bir de gereksiz çarlarla urarsak sknt olur. dedi.

Acil Salk Hizmetleri Koordinasyon Merkezince (ASKOM) düzenlenen bölge toplantsna katlmak üzere Diyarbakra gelen Mediolu yapt açklamada, acil salk hizmetlerinde çalanlarn çatma, doal afet ve terör olaylarnda en scak noktaya canlar pahasna gittiini söyledi.

- htiyac olan kiiler arad zaman ulaamyor

Mediolu, 112 acil salk hizmetlerindeki en büyük skntnn bu hatlarn gereksiz yere megul edilmesi olduuna dikkat çekerek, öyle konutu:

nsanlar 112 ile alakas olmayan konular için lüzumsuz bir ekilde 112yi megul ediyor. Asl ihtiyac olan gerekli çarlarn önü kesiliyor. Bu çok yüksek yüzdelere ulat zaman gerçekten ihtiyac olan kiiler arad zaman ulaamyor. Gereksiz çary yapan kiiler, bazen kendileri de ayn duruma düüyor. Vatandalarmzn gereksiz çarlardan kaçnmasn istiyoruz çünkü acil salk ihtiyac olanlar bize ulaamyor. nsan hayatn kurtarmak için zamana kar yaryoruz. 10 dakikann altnda sürede hastaya ulamak istiyoruz. Bir de gereksiz çarlarla urarsak sknt olur.

Ana Sayfaya Git