Hayati risk var!

Obezite ameliyatı oldunuz ama her şey bitmedi. Bazı kurallara uymak başarınızı artıracaktır. Bu kurallara uymazsanız verdiğiniz fazla kilolarınızın bir kısmını zamanla geri almaya başlayabilirsiniz.

Haberler 07.05.2017 - 12:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezinden Uzman Bariatrik Diyetisyen Nazl Acar, balay dönemi olarak nitelendirilen süreçte yapmanz ve yapmamanz gerekenler hakknda önemli bilgiler verdi:

1- KLO KAYBEDERKEN UZMAN KONTROLÜNDE OL!

Kilo kaybetmek için obezite cerrahisi ameliyat olmu olsanz da aslnda beyninizin de deimesi gerektiini unutmayn. Hayat tarznz deitirirken mutlaka uzman eliinde olunuz. Bariatrik diyetisyenlerden destek almanz, balay dönemi olarak bilinen ameliyat sonras ilk ylda beslenme alkanlklarnzn deimesi için güzel bir dönemdir. Bu dönemi iyi deerlendirin.

2- EVDE YEMEK MENÜSÜNÜ KENDNE GÖRE ORGANZE ET!

Öncelik sen ve yeni miden. O nedenle evde her eyi yeni hayatna adapte edebilirsin. Minik porsiyonlar, renkli tabaklar, kyafetine uygun su mataralar, proteinli içecekler olmazsa olmazlarn!

3- EGZERSZ YAP!

Gün geçtikçe kilo kaybetmek güzel de peki ya giderek sarkma eiliminde olan vücudun? Motivasyonunu arttrmak, yarasa kol olmamak ya da giderek yal bir cildin olmasn istemiyorsan egzersiz yap. Vaktim yok diyenler evde yapabilecei egzersizleri yaparak form tutmallar.

4- FARKLI KONULARDA KTAP OKU!

Farkl konularda ya da senin gibi baar hikayesi olanlarn yazlarn, kitaplarn okuyarak motivasyonunu yükselt! Senin de azmin bir gün kitap haline getirilebilir neden olmasn?

5- YEN VÜCUDUNA ADAPTE OL!

Yeni kyafetler, yeni tarz nceldikçe kyafetlerinizi yenileyin. Eski zamanlarnzn kyafetlerini ya birine verin ya geri dönüümsüz olarak daraltn! Kyada köede eski kyafetleriniz kalmasn.

6- ERKEKLER VÜCUDUNUZU EKSTRA çALITIRIN!

Sizin de baklava dilimli karn kaslarnz neden olmasn? O zaman ekstra spora vakit ayrn tabi spor yapmadan önce doktorunuzun fikrini mutlaka aln.

7- ZAMAN EN KIYMETLNZ!

Yeni hayatnzda daha planl ve programl olun. Öün saatleriniz bile planl olsun, disiplini asla brakmayn. Unutmayn ki disiplin çou kez baar getirir.

Ana Sayfaya Git