Hızlı yağ yakmak için en etkili 5 yöntem

Vücudumuz yakıt kaynağı olan yağı doğal yollardan yakar ancak vücudunuzun daha etkili bir şekilde yağ yakmasını bazı ipuçlarıyla sağlayabilirsiniz.

Haberler 07.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hzl ya yakmak için dayankllk antreman, güç antreman ve interval antreman yapmay, dengeli beslenmeyi ve dinlenmeyi öneren Fitness Eitim Direktörü Samantha Clayton, Egzersiz programnz ve kiisel beslenmeniz konusunda dengeli davranmak uzun vadede daha etkili bir ekilde kalori ve ya yakmak için mükemmel sonuçlar verir. Tutarllk baarnn anahtarlarndan biridir, bu nedenle haftann be gününü aktif olmaya ve egzersiz yapmaya ayrn dedi.

Son derece youn geçen günlük yaamlarmzda salk ve fitness hedeflerimize ulamak için hzl yöntemler ve ksa yollar hakknda bilgi almay hepimiz isteriz. Fakat bazen biraz daha fazla zaman ayrarak fitness programnz önceden planlamak daha iyi sonuçlar elde etmenize ve daha hzl ya yakmanza yardmc olabilir. Ya yakmann, kilo vermenin ve forma girmenin pek çok yolu olduunu belirten Fitness Eitim Direktörü Samantha Clayton, Tek yapmanz gereken konfor alannzdan çkp haftalk programnza baz etkili yöntemleri eklemeye karar vermek dedi. Clayton, vücudumuzu adeta bir ya yakma makinesine dönütürecek 5 etkili yöntemi öyle sralad:

1- Dayankllk antrenman için zaman yaratn

Haftada en az bir kez uzun kardiyo egzersizleri için zaman ayrmaya gayret edin. Kendinizi rahat hissettiiniz bir tempoda uzun süre komak, yürümek ya da pedal çevirmek, vücudunuzun ya yakmas için mükemmel bir yöntemdir. Vücudunuz uzun süreli antrenmanlarnzn büyük bir ksmnda yakt kayna olarak vücutta depolanan ya kullanr. Kendinizi zorlamaya balayp younluk seviyesini arttrdnzda, vücudunuz enerji için depolanan karbonhidrat yakacaktr. Her hafta 60 ile 90 dakikay kendinize odaklanarak geçirmek sizi duygusal olarak da olumlu etkileyecektir.

2- nterval antrenmanlar yapn

nterval antrenman, ksa ve youn kounun devamnda eit ya da çok az daha uzun bir toparlanma sürecini içeren, temelde vücudu daha yüksek tempolara altrma antrenmandr. Egzersiz sonras ya yakma etkileri nedeniyle interval antrenmanlarn etkisi oldukça fazla. Yüksek younluklu bir interval antrenman srasnda, vücudunuz yakt kayna olarak karbonhidrat kullanr ancak toparlanma srasnda ya yakar. nterval antrenmanlar, düzenli antrenmanlardan daha ksa sürer ve yalnzca 30 dakikalk bir çalmayla muazzam ya yakma sonuçlar elde edebilirsiniz. Haftada iki gün bu tarzda antrenman yapmaya çaln.

3- Güç antrenmanlaryla vücudunuzu daha hzl toparlayn

Yasz kas kütlesi oluturmak, dinlenirken bile daha fazla kalori yakmanza yardmc olacak. Vücudunuzun yasz kas kütlesini muhafaza etmek için ya muhafaza ederken harcadndan daha fazla kaloriye ihtiyac olur ve bu nedenle kas kütlesi oluturmak uzun vadede daha iyi ya yakmanza yardmc olur. Güce dayal antrenmanlarn vücudunuzun toparlanma sürecini de hzlandrd düünüldüünde, bu antrenmanlar iki kat faydaldr ve spor salonundan da ayrldktan sonra ya yakmaya devam etmenizi salar.

4- Dengeli öünler oluturun

Aldnz besinler, vücudunuzdan aldnz sonuçlar üzerinde dorudan etkilidir. Her gün karbonhidrat, salkl ya ve protein içeren dengeli öünler oluturun. Antrenmandan önceki 30 dakika içerisinde, özellikle de uzun süreli antrenman yaptnz günlerde, protein tüketmeye özellikle dikkat edin. Ayrca, vücudunuzun kas glikojenini yenilemesine yardmc olmak için egzersiz sonrasnda az miktarda karbonhidrat tüketmeniz önemlidir.

5- Dinlenmeye zaman ayrn

Dinlenirken, vücudunuz taleplerinize uyum salamaya balar. Haftada be gün sk egzersiz yapyorsanz, kalan iki günde vücudunuzun toparlanp yenilenmesine izin vermeniz gerekir. Vücudunuzun uyum salamasn ve gelimesini mümkün klmann pek çok yöntemi vardr. Egzersiz programnz ve kiisel beslenmeniz konusunda dengeli davranmann uzun vadede daha etkili bir ekilde kalori ve ya yakmanza yardmc olacaktr.

Ana Sayfaya Git