İdrar kaçırma!

Ameliyatsız genital estetik ve sıkılaştırma uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, “Genital bölgeyi destekleyen bağ dokularının gücü yaş ilerledikçe azalıyor ve bu bölgede gevşeme meydana geliyor. Dolayısıyla hem vajinada gevşeklik oluyor hem de idrar kaçırma gibi daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde bu rahatsızlıkları görüyoruz” diyerek genital tedavilerin önemine vurgu yaptı.

Haberler 17.08.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Dr. Ör. Üyesi Mert Yeiladal, ameliyatsz genital estetik uygulamalar ile ilgili bilgi verdi. Vajinal sarkma ve genilemenin kadnlar açsndan önemli bir sorun olduunu kaydeden Dr. Yeiladal, bu durumunda idrar kaçrmaya neden olduunu ve tedavi edilmedii sürece kadnn yaam kalitesini önemli derecede düürebileceinin altn çizdi. Bu konuda özellikle son yllarda kullanm artan ameliyatsz genital bölge sklatrlmas uygulamalarnn birçok kadn için çözüm olabildiini anlatt.

YA LERLEDKçE BA DOKU GÜCÜ ZAYIFLIYOR

Genital estetik uygulamalarda birçok farkl yöntem kullanldn söyleyen Dr. Ör. Üyesi Yeiladal, Genital estetik dediimiz uygulamalar, d genital bölge estetiklerinden iç vajina estetiklerine kadar farkl tedavileri olan yöntemler. Aslnda genital bölgeyi sklatrma tedavileri estetik olmaktan ziyade baz durumlarda fonksiyonel olarak gereklilik arz eden tedaviler. çünkü Pelvik taban dediimiz, pelvis bölgesinde genital bölgeyi ve mesaneyi destekleyen kas ve ba dokular var. Bu ba dokularnn gücü ya ilerledikçe, bütün vücutta olduu gibi, azalyor. Bu bölgede bir geveme meydana geliyor. Dolaysyla hem vajinada geveklik oluuyor hem de idrar kaçrma gibi daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Bu tedaviler ayn anda hem vajinay sklatrp vajinal basnc arttryor hem de pelvik bölgedeki ba dokular güçlendirerek idrar kaçrma sorununa ameliyatsz bir çözüm sunabiliyor dedi.

HASTALAR YARDIM ALMAKTAN çEKNYOR

Ya ilerledikçe bütün vücuttaki ba dokularnda bir geveme meydana geldiini söyleyen Dr. Ör. Üyesi Yeiladal, Yüzümüzde, kolumuzda, bacamzda nasl sarkmalar oluyorsa, genital bölgede de ayn ekilde sarkmalar yaanyor. Özellikle vajinal doum yapm kadnlarda, vajina geveklii ikyeti çok daha erken yalarda balayabiliyor. Normal doum yapmam kadnlarda, özellikle menopozdan sonra, östrojen hormonunun dümesiyle birlikte yine bu bölgedeki ba dokularda zayflama görülebiliyor. Aslnda toplumda çok sk görülen bir sorun. Özellikle ileri yalardaki kadnlarda, neredeyse yüzde 50lere varan oranda hem geveklik hem de idrar kaçrma gibi ikayetleri görüyoruz. Ancak bize bavuru bu oranda deil. Hastalar, bu sorunlar aça vurmaktan ve yardm almaktan biraz kaçnyorlar diye konutu.

BA DOKUSU AMELYATSIZ SIKILATIRILABLYOR

Ameliyatsz ba dokusu sklatrma ilemlerinin kozmetik cerrahide uzun zamandr kullanldn, günümüzde ise farkl teknolojilerle bu ilemlerin yapldn kaydeden Dr. Ör. Üyesi Yeiladal, sözlerini öyle sürdürdü:

Lazerle, radyofrekans veya ultrason enerjisi yani HIFU (Odaklanm ultrason enerjisi) kullanan teknolojiler var. Biz HIFU teknolojisini kullanyoruz. Vajinal Mukoza altndaki ba dokusuna 3 milimetre ile 4,5 milimetre arasndaki bölgeye odaklanm ultrason enerjisi verilerek bu bölgede belli bir scakla kadar termal hasar oluturuluyor. Bu bölgedeki kolajen üretimi ve elastin dokularnn üretimini tetiklemi oluyor. Aslnda vücudun doal tamir mekanizmasn bir ekilde harekete geçiriyoruz.

TEDAVDE YA SINIRLAMASI YOK

Tedavi için herhangi bir ya snrlamas olmadnn altn çizen Dr. Ör. Üyesi Mert Yeiladal, Her ya grubunda kadna uygulanabilir bir yöntem. Bu teknoloji sklatrmann yan sra ilaca dirençli tekrarlayan vajinal enfeksiyonlar, idrar kaçrma tedavisi, menopoz sonras vajina incelmesi ve kuruluunun tedavisi ve genital bölgenin beyazlatlmas için de kullanlabilmektedir dedi.

Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Dr. Ör. Üyesi Yeiladal, uygulama hakknda u bilgileri verdi:

Hastalar bize bavurduktan sonra öncelikle genel bir deerlendirme yapyor ve cerrahi uygulama olmadan tedavi edilip edilemeyeceine bakyoruz. Eer tedaviye uygunsa, tek seansta ve poliklinik artlarnda yaklak 20-30 dakika süren bir ilem uyguluyoruz. lem arsz ve anestezi gerektirmiyor. Genelde tek seansta istediimiz etkiyi görsek de baz hastalarda ikinci seansa da ihtiyaç duyabiliyoruz. Bir seans yaptktan 3-4 hafta sonra, hasta da deiiklii fark etmeye balyor.

Ana Sayfaya Git