İftarda su sahurda maden suyu!

Dr. Şule Aktaç "Maden suyu, ramazanda su ihtiyacını karşılarken, içerdiği magnezyum, kalsiyum, potasyum, bikarbonat, sodyum, demir ve çinko ile mineral eksikliklerini de giderdiği için özellikle iftarda tercih edilse de sahur için de uygundur"

Haberler 04.04.2022 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyetetik Uzman Dr. ule Aktaç, maden suyunun, ramazanda su ihtiyacn karlad, içerdii magnezyum, kalsiyum, potasyum, bikarbonat, sodyum, demir ve çinko ile mineral eksikliklerini giderdii için iftarda ve sahurda tüketilmesinin uygun olduunu bildirdi.

Türk Kzlaydan yaplan açklamada maden suyunun, susuzluk giderici etkisi, mineraller içermesi, sindirimi kolaylatrmas, hazmszl ve kabzl önleyici özelliinden dolay, ramazan salkla geçirmek isteyenlerin ba ucu içecei olduu belirtildi.

Ramazanda uzun süren açlk ve azalan öünler nedeniyle besinler kadar içilen içeceklerin de yeterli ve dengeli beslenmenin, ramazan salkl geçirmek için önem tadnn alt çizilen açklamada, Özellikle, maden suyu tercih edildiinde vücut için gerekli olan besin ögeleri alnabilmekte ve sindirim sonras yaanan hazmszlk ve kabzlk gibi sorunlar ortadan kalkabilmektedir. ifadesine yer verildi.

MAGNEZYUM ZENGN MADEN SULARI, KAN EKERNN DENGELENMESN DESTEKLER

Beslenme ve Diyetetik Uzmn Dr. ule Aktaç, ramazanda maden suyu tüketiminin faydalarn öyle sralad:

Maden suyu, ramazanda su ihtiyacn karlarken, içerdii magnezyum, kalsiyum, potasyum, bikarbonat, sodyum, demir ve çinko ile mineral eksikliklerini de giderdii için özellikle iftarda tercih edilse de sahur için de uygundur. Sebze ve meyve arlkl beslenen bireylerde daha fazla olmakla birlikte besin alm günlük sv almnn önemli bir ksmn oluturmaktadr. Bu nedenle sv ihtiyacnn karlanmasnda doru içeceklerin tercih edilmesi, besinlerle alnamayan vücut için gerekli olan besin ögelerinin alnmasna da yardmc olur. Maden suyunun, içindeki karbondioksit ile tat tomurcuklar üzerindeki hafif anestezik etkisiyle daha fazla susuzluk giderici etkisi bulunmaktadr.

Ramazan döneminde yaanan sindirim sorunlar için maden suyu tüketilmesini öneren Aktaç, ramazanda besin ve sv alm zamanlarnn azalmasna bal olarak kabzlk görülebildiini, sülfat içerii yüksek maden sularnn, barsak hareketlerini artrarak, kabzl önlemeye yardmc olduunu kaydetti.

Dr. ule Aktaç, maden suyunun karbondioksit içeriinin de mide salgsn artrarak sindirimi kolaylatrdn belirterek, Bikarbonatl maden sular ise mide boalmasn hzlandrarak gün boyu bo kalan ve dinlenen mideyi öünler sonras rahatlatarak hazmszla iyi gelmektedir. Magnezyum bakmndan zengin olan maden sular da sindirim sisteminin çalmasna yardmc olmaktadr. Magnezyum, insülinin düzenlenmesinde, ekerin kandan ve depolama için hücrelere tanmasnda yardmc olmaktadr. Bu özelliklerinden dolay magnezyum zengini maden sular, öünler sonras yükselen kan ekerinin dengelenmesini destekleyici özelliktedir. bilgilerini verdi.

Ana Sayfaya Git