İKÜ, geleceğin diyetisyen ve fizyoterapistlerini yetiştirecek

İSTANBUL Kültür Üniversitesi, sektörün ihtiyaçlarını gözeterek açtığı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin “Beslenme ve Diyetetik” ile “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” bölümleriyle sağlık sektörüne yeni bir soluk getirecek uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Haberler 20.07.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doktor tans sonrasnda fizik tedaviye ihtiyaç duyan kiilerin salkl bir tedavi süreci geçirmesini salayacak özel egzersiz ve eitim programlarna hakim, sektörde aranlan uzmanlar yetitirmeye yönelik olarak gelimi ülkelerdeki programlar örnek alnarak hazrlanm akademik pakete sahip olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün eitim programnda da temel bilimler, klinik bilimler, mesleki dersler, aratrma motodolojisi, seminerler ve klinik çalmalar yer alyor. Bunun yan sra örenciler, eitimlerinin üçüncü ylndan itibaren de ilgi alanlarna göre bölümün alt alanlarna yönelebilecek ve bu süreçte bölümün yetkin akademik kadrosundan rehberlik ve danmanlk destei de alabilecekler.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü mezunu örenciler, Fizyoterapist unvanyla kamu ve özel kurulularda ve rehabilitasyon merkezlerinde çalabilecekler. Bunun yan sra mezunlar, dilerlerse lisansüstü eitimlerine de devam ederek akademik kariyer de yapabilecekler.

DYETSYEN ADAYLARI, HEM TEORK HEM DE UYGULAMALI ETM ALACAKLAR

KÜde Salk Bilimleri Fakültesi bünyesinde bu yl ilk defa örenci alacak olan Beslenme ve Diyetetik Bölümü de, güncel öretim içerikleriyle beslenme ve diyetetik alannda aranlan uzmanlar yetitirmeyi amaçlyor. Akademik birikimlerinin yan sra sektörel deneyime de sahip akademik kadrodan hem teorik hem de uygulamal eitim alacak olan diyetisyen adaylar, zorunlu staj eitimleriyle de tptaki yenilikleri takip edebilecek ve alannda tedavi edici, bilgilendirici görev üstlenmeye hazr hale gelecekler.

4 yln sonunda Diyetisyen unvanyla çeitli kamu kurum ve kurulularnda, okullarda, sosyal hizmet kurumlarnda, hastane, kre ve yuvalarda çalabilecek olan mezunlar, ayrca lisansüstü eitimlerine de devam ederek akademik kariyer de yapabilecekler.

Ana Sayfaya Git