Muşta Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneğince yürütülen İnsanlık İyilik Ekibi adlı proje, kanser hastalarının umut ışığı oldu.
Proje kapsamında 10 doktor, 20 öğretmen ve yaklaşık 150 üniversite öğrencisi, kanser hastaları ve ailelerine yaşam koçluğu yapıyor. Gönüllüler, haftanın 5 günü, kanserle mücadele edenler ve ailelerinin sorunlarıyla ilgilenip psikolojik destek sunmaya çalışıyor.
- Kanserle mücadele eden öğrencilere evde eğitim
Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlendirilen öğretmenlerin kanserle mücadele eden öğrencilere evlerinde eğitim verdiğini belirterek şöyle devam etti:
Aynı zamanda Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneğindeki doktor ve gönüllüler de evde eğitim gören öğrencilere yaşam koçluğu yaparak onlarla yakından ilgilenmekteler. Milli Eğitim Bakanlığının ve hükümetimizin son 10 yıldaki uygulamaları doğrultusunda herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerimize görevlendirilen öğretmenlerle evde eğitim vermekteyiz. Gönüllü öğretmen ve doktorlar hem aile bireyleri hem de rahatsız öğrencimize destek vermekteler. 12 yaşındaki Ömer Arslan, kanser tedavisi gören öğrencilerimizden biri ve onun gibi öğrencilerimiz evde eğitim görmekte.
- Ailelerle yakından ilgileniyoruz
Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Başkanı Tekin Güler, kentteki kanser hastası yaklaşık 100 kişinin ailesiyle irtibat halinde olduklarını, gönüllü öğretmen ve doktorlarla kanser hastalarına destek verdiklerini dile getirdi.
Güler, şunları söyledi:
Kanser, dünyada çok önemli bir problem. Önümüzdeki yıllarda halk sağlığı sorunu olacak olan kanserle mücadelede önemli bir çalışmalar yapan Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği, aynı zamanda ilimizde tedavi olan ve hala tedavileri devam eden kanser hastalarına destek programı ve onların kansere karşı mücadele gücünü ve yalnız olmadıkları hissini artırmak adına bir gönüllü grubu oluşturdu. Buna İnsanlık İyilik Ekibi dedik. Bu ekipte uzman doktorlarımız, öğretmenlerimiz ve yaşam koçluğu yapan gönüllülerimiz var. Belli periyotlarla özellikle hasta çocukların sosyalleşmesi ve müfredattaki derslerinin devamı için çalışmalar yürütmekteyiz.
Bu çocukların ve ailelerin özel olduklarını ifade eden Güler, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için çabaladıklarını aktardı.
Yumuşak doku kanseri teşhisi konulan ve tedavisi devam eden 12 yaşındaki Ömer Arslan ile 6 ay önce tanıştıklarını anlatan Güler, Ömer o zaman yatağın içinden çıkmayan, yalnız, içine kapanık bir çocuktu. Ekibimiz Ömerle tanıştıktan sonra doktor, öğretmen ve gönüllü arkadaşlarımızın çabalarıyla Ömer sosyalleşti. Hayata bakış açıcısı değişti ve dışarıya çıkmaya başladı. dedi.
Grupta 10 doktor, 20 öğretmen, yaklaşık 150 üniversite öğrencisi ve birçok daldan gönüllü olduğunu söyleyen Güler, gönüllü doktor ve öğretmenlerle kansere karşı daha güçlü olduklarını vurguladı.
- Öğretmenlerim sayesinde ayaktayım
Ömer Arslan ise birkaç ay öncesine kadar yataktan kalkamadığını belirterek şunları kaydetti:
Şimdi öğretmenlerim sayesinde ayaktayım. Doktorlarımız, Valimiz ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği bize hep destek sundu. Hocalarım sayesinde yürümeye başladım artık halk oyunları kursuna gidiyorum ve bir de koromuz var. Tüm doktor ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.