Kaliteli bir uyku için bunları tüketin!

Kaliteli bir uyku için bunları tüketin!Eğer uykuya dalmakta zorlanıyorsanız bu yiyecekler imdadınıza yetişiyor.

Haberler 05.03.2017 - 13:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaam kalitesi için hayati öneme sahip olan uyku, güne enerjik balamak için de oldukça önemli. yi ve deliksiz bir uyku hem daha salkl bir metabolizmaya hem de parlak bir zihne kavumay salyor.

Kaliteli bir uyku için baz besinleri tercih etmek de uyku problemlerini en aza indiriyor.

te kaliteli bir uyku için tüketmeniz gereken yiyecekler;

1. Muz

Güçlü bir potasyum kayna olan muz ayn zamanda melatonin hormonlarn da artryor. Melatonin hormonu uykuya zemin hazrlayarak vücudun gevemesinde önemli rol oynuyor. Gece yatmadan önce yarm muz tüketmek kaliteli bir uykuya zemin hazrlyor.

2. Yulaf

Salkl attrmalklardan biri olan yulaf, lif zengini bir besin. Akamlar yulaf yemek melatonin salglanmasna yardmc olmas bakmndan önemli. Yulaf yedikten sonra daha rahat bir ekilde uykuya dalmak mümkün.

3. Süt

Proteinden zengin olan süt bedeni rahatlatan ve hzl uykuya dalmay kolaylatran amino asitler yönünden de zengin. Yatmadan önce yarm bardak lk süt içmek uyku kalitesini önemli ölçüde artryor.

4. Papatya çay

Sakinletirici özellii ile tannan papatya çay yatmadan önce tüketildiinde uykuya geçii oldukça rahat bir hale getiriyor. Her akam bir bardak papatya çay içmek uzmanlar tarafndan öneriliyor.

5. Yourt

Triptofan içerii ile yourt iyi ve huzurlu bir uyku vadediyor. Her akam yarm bardak az yal yourt tüketerek daha salkl bir uyku uyumak mümkün.

6. Pirinç

Pirinç pilav da içerisindeki aminoasitler sayesinde kesintisiz bir uyku çekmenizi salyor. Az yal pirinç pilavn yourt ürünleri ile tüketmek faydal sonuçlar douruyor.

7. Tahll ekmek

Tahll ekmek rahat bir uyku uyumanz salar. Izgara etle zenginletirilmi tam tahll sandviç ile birlikte bir kase yourt yemek kaliteli bir uykunun anahtar.

8. Ceviz

Melatonin salglanmasn artran ceviz salkl bir uyku için gerekli bileenlere sahip. Yatmadan önce birkaç adet ceviz tüketerek hzl ve kesintisiz bir uyku hayal deil.

9. Badem

yi kalitede protein ve önemli mineraller içeren badem yatmadan önce tüketildiinde vücudu uykuya hazrlarken uyku geçiini kolaylatryor.

Ana Sayfaya Git