Kanseri yendi hastalara umut oldu

Muş'ta, yumuşak doku kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Salih Yüce, kurduğu dernek aracılığıyla kanser hastalarını ziyaret ediyor ve onlar için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Haberler 27.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüce, yaklak 15 yl önce yumuak doku kanserine yakaland. Kansere kar büyük mücadele veren ve 4 yl kemoterapi ile radyoterapi gören Yüce, salna kavumasnn ardndan Onkoloji Hastalar Yardmlama ve Sevgi (ONKO-SEV) ile Genç Birikim derneklerini kurdu.

Salih Yüce, kurduu bu derneklerle kanser hastalarna destek veriyor.

- Kanser hastalarna ev ziyaretleri gerçekletiriyoruz

Yüce, kanserle mücadele çalmalar kapsamnda imdiye kadar Muta mamografi cihaz alnmasn saladklarn, kanser hastalarna ev ziyaretleri gerçekletirdiklerini söyledi.

Kendisinin kanseri yendiini, dier hastalarn da hayatlarn deitirmek istediini anlatan Yüce, stanbul ve Ankara gibi yerlere tedavi için gidip gelirken, dier hastalarn da konaklama, ulam ve özellikle bilim insanlarna ulam konusunda talepleri oluyordu. Bunlara yardmc olacam derken 2004 ylnda sivil toplum kuruluuna dönütük. dedi.

Yüce, dernein gönüllü öretmen ve salk çalanlar ile onkoloji hastalarna yönelik faaliyetler yürüttüünü dile getirdi.

Kentte her yl Uluslararas Onkoloji Günleri düzenlediklerini anlatan Yüce, Bu programa yurt içinden ve dndan bilim insanlar, sivil toplum örgütleri, politikaclar ve gazeteciler katlyor. Bölgede de bu tür etkinliklerin çoalmasna katk saladk. Kanser hastalarna yönelik çeitli kurslar düzenledik. diye konutu.

- Kanser yenilemeyecek bir hastalk deil

Kanser hastasyken gördüü tedavinin ardndan salna kavuan Leyla Karakaya ise iyileme sürecinde dernek çalanlarnn büyük desteini gördüünü anlatt.

Özellikle Yücenin gerçekletirdii ziyaretlerle kendisine ve birçok kanser hastasna moral verdiini dile getiren Karakaya, öyle konutu:

çok ükür kanser yenilemeyecek bir hastalk deil. Tedavi süreci biraz uzun ve yorucu olmasna ramen hastal yendikten sonra normal bir insan olarak yaantmza devam etmemiz güzel bir duygu. Ben bu hastala 12 yanda yakalandm. 4 yl boyunca mücadele ettim. Sonunda çok ükür salma kavutum. Fakat tedavi süreci hem çok yorucu hem de çok zahmetliydi. u anda hastalktan kurtuldum çok ükür. Yalnzca 6 ayda bir kontrolle gitmem gerekiyor.

Ana Sayfaya Git