Kilo almanızı engelleyecek 8 tüyo

Metabolizma üzerinde kontrol sağlamak, kilo almayı engellemede etkili. Çünkü ideal kiloya ulaşmış olmak, vücudun yanlış beslenme alışkanlıklarından tamamen kurtulmuş olduğu anlamına gelmez.

Haberler 10.10.2016 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Metabolizma üzerinde kontrol sağlamak, kilo almayı engellemede etkili. çünkü ideal kiloya ulaşmış olmak, vücudun yanlış beslenme alışkanlıklarından tamamen kurtulmuş olduğu anlamına gelmez.

Kilo kontrolünü sağlayabilmek için ufak detaylara dikkat etmek gerekir. İşte bunlardan bazıları:

1. KAHVALTI

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu artık herkes biliyor. Güne iyi bir kahvaltı ile başlamak, metabolizmanın hızlı çalışmasını etkiliyor. Kahvaltıyı alışkanlık haline getirmek ise metabolizma hızının düşmesini önlüyor. Bu da kilo almayı engelliyor.

2. SU TÜKETİMİ

Kilo kontrolünü sağlama açısından su tüketimi son derece önemli. çünkü su tüketimi ile metabolizma hızı doğru orantılı. Özellikle kış aylarında su tüketiminin azalması ile birlikte kilo alma ihtimali de artıyor. Günde en az iki litre su tüketmek yağ yakımını hızlandırmak ve kilo almayı engellemek açısından dikkate değer konulardan.

3. ARA ÖĞÜNLER

Kilo verme sürecinde hayati öneme sahip olan ara öğünler kilo kontrolü için de aynı öneme sahip. Ana öğünlerde tüketilecek besin miktarını azaltma açısından etkili olan ara öğünler, aynı zamanda vücudun aç kalmaya karşı önlem alması riskini de ortadan kaldırır. Sık aralıklar ile beslenmek, iştah kontrolü sağlamaya da yardımcıdır.

4. EGZERSİZLER

Egzersizler sadece kilo verme sürecinde değil, ideal kiloya erişildiğinde de önemli. Özellikle yoğun bir zayıflama maratonundan çıkılmışsa, egzersizi bırakmak iyi bir fikir değil. Kilo almamak için, kısa yürüyüşler ya da basit egzersizler dahi olsa kesinlikle spor yapılmalı.

5. UYKU

Kilo almadaki en büyük tetikleyicilerden birisi de düzensiz ve sağlıksız uyku. Yetişkin bir insan, günde ortalama 6-8 saat arasında sağlıklı bir uykuya ihtiyaç duyar. Vücudun dinlenmesi ve kendisini yenilemesi açısından değerli olan uyku, yeteri kadar alınmadığında ya da sağlıksız olduğunda metabolizma hızı düşer ve kilo alma eğilimi ortaya çıkar.

6. LİFLİ BESİN TÜKETİMİ

Kilo verme sürecinde bol miktarda tüketilen ilfli besinlerin tüketiminin azalması kabızlığa neden olur. Gerek mide ve bağırsak sorunları çekmemek gerekse de kilo almamak için lifli besin tüketimi dengesine dikkat edilmelidir.

7. MEYVE TÜKETİMİ

Meyveler, dengeli beslenmede tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alır. Ancak yemekle birlikte ya da yemekten hemen sonra tüketilmeleri durumunda kan şekerini yükselterek daha hızlı acıkmaya ve dolayısıyla kilo almaya neden olurlar. Bu nedenle meyveler ara öğünlerde tüketilmeli. Ayrıca meyve yiyerek tatlı isteği de yatıştırılabilir.

8. ATIŞTIRMALIKLAR

Kilo almamak için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de atıştırmalıklar. Düşük kalorili ve sağlıklı atıştırmalıklar ile beslenmek kilo kontrolü açısından etkili. Meyveler ve kuruyemişler bu açıdan uygun alternatiflerden.

Ana Sayfaya Git