Kilo vermek isteyenler C vitaminini aksatmamalı

Vitaminler, sağlıklı yaşamın devamı için vazgeçilmezdir. Sağlıklı yaşamın sürekliliği için vitaminlerin öneminin çok büyük olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir “A vitamini bağışıklık sistemini korurken, D vitamini kas gelişimine katkı sağlıyor.

Haberler 29.08.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

E vitamini kalbi korurken, K vitamini kann phtlamasn salyor. C vitamini de kilo kaybna yardmc olur diyerek vitaminlerin önemini ve hangi besinlerde hangi vitaminlerin bulunduunu anlatt.

Yeterince alnmayan vitaminlerin birçok salk problemine neden olabileceini belirten Beslenme ve Diyet Uzman Ula Özdemir, D vitamininin kemik sal için önemini belirterek D vitamini kemik kaybn azaltr, kas geliimini salar ve baklk sistemini güçlendirir. Patates D vitamini kaynadr ancak yeterli güne yla birlikte tüketilmeli dedi.

A ve E vitaminleri baklk sistemi

Göz saln muhafaza etmek için en temel vitaminin A vitamini olduuna deinen Anadolu Salk Merkezi Beslenme ve Diyet Uzman Ula Özdemir Havuç, maydanoz, dereotu, srgan otu, paz, taze nane, sar biber, kays ve rokada bulunan A vitamini, enfeksiyonlara kar savar, baklk sistemini güçlendirir ve cilt saln korumada önemli rol oynar. Baklk sistemini güçlendiren bir dier vitamin de E vitaminidir. çam fst, kays, kabak, lahana, marul, domates ve fasulyede bulunan E vitamini bakl güçlendirmesine ek olarak kalp sal için de önemlidir. E vitamini ayrca cilt ve deri saln güçlendirir, hastalklarda koruyucu tedavi salar ve yalanmaya bal hafza problemlerini giderir açklamasnda bulundu.

Kann phtlamas için K vitamini gerekli

Brüksel lahanas, kvrck marul, spanak, algam, pancar, paz, kale marulu ve kukonmazda K vitamininin bolca bulunduuna deinen Beslenme ve Diyet Uzman Ula Özdemir K vitamininin kemik sal için oldukça önemi olduuna deindi. Özdemir, K vitamini ayrca yaralanma ve kesik gibi durumlarda kann phtlamasn salar dedi.

Hafza ve beyin için B vitamini

B vitamininin büyüme ve gelimeyi saladn vurgulayan Özdemir, Ayrca hafza ve beyin sal için oldukça önemlidir. Baklk sistemini güçlendirerek kanszl engeller. B vitamini hayvansal gdalar, erik, patates, brokoli, bezelye, kukonmaz, muz ve avokadoda bulunur eklinde konutu.

Kilo vermek için C vitamini art

C vitamini ve önemine de deinen Anadolu Salk Merkezi Beslenme ve Diyet Uzman Ula Özdemir sözlerini öyle sürdürdü: C vitamini tansiyonu düzenler, enfeksiyon hastalklarna kar koruyucudur. Demir eksikliine de iyi gelen C vitamini kilo kaybna yardmc olur ve di sal için önemlidir. Krmz biber, maydanoz, algam, limon, lahana, kivi, çilek, yabanmersini C vitamini deposu besinlerdir.

Ana Sayfaya Git