Lazer lipoliz ile karın bölgesi sıkılaştırılıyor

KARIN sarkmasının kadınlarda doğum sonrası sıklıkla görüldüğünü belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, karın germe ve mini karın germe ameliyatlarının estetik cerrahi uzmanları tarafından tam teşekküllü hastanelerde yapılması gerektiğini söyledi.

Haberler 09.11.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kilo almna, kilo kaybna veya yalanmaya bal nedenlerden dolay karn bölgesinde geveme ve sarkmalarn olutuu söyleyen Op. Dr. Alper Tuncel, bu sorunlarn karn germe ameliyatyla azaltlabileceini belirtti. Bu sorunlarn özellikle doum sonras görüldüünü vurgulayan Op. Dr. Alper Tuncel, Karn germe ameliyat hastalarn karn deformasyonlaryla doru orantl olmakla birlikte ortalama 2-3 saat civarnda sürüyor. Ameliyatta fazlalk oluturan ve sarkan ciltle cilt alt dokular alnyor, kaslardan oluan karn duvar güçlendiriliyor. Yukarda da belirttiimiz gibi baz durumlarda karn germe aday olduu düünülenlerin bir ksmnda lazer lipoliz ile sklama salanyor dedi.

HASTA 2 LA 4 HAFTADA YLEYOR

Ameliyatlardan 2-4 hafta sonra hastalarn normal yaantlarna geri dönebildiini ifade eden Op. Dr. Tuncel, sadece göbek deliinin altnda kalan bölgenin gerilmesi amacyla yaplan karn germe ameliyatnn ise mini karn germe ameliyat olarak adlandrldn belirtti. Dr. Tuncel, mini karn germe ameliyatnn, tam karn germe ameliyatna oranla daha snrl bir ameliyat olduunu, bu yüzden bel ve kask bölgelerine herhangi bir etkisi olmamakla birlikte lazer lipoliz ile kombine uygulanarak anlan bölgelere de etki salanabildiini vurgulad. Mini karn germe ameliyatnn alt karn bölgesinde geveme ve sarkma olan hastalara uygulandn ve seçilmi hastalarda lazer lipolizin tek bana uygulanmasnn çok etkili olabileceini sözlerine ekleyen Dr. Tuncel, karn germe ve mini karn germe ameliyatlarnn estetik cerrahi uzmanlar tarafndan tam teekküllü hastanelerde yaplmas gerektiine dikkat çekti.

LAZER LPOLZ ZAYIFLAMA AMELYATI DEL

Lazer lipolizin bel, kalça, göbek gibi vücudun belli bölgelerinde biriken ya dokularnn lazer desteiyle eritildikten sonra darya alnmas ilemi olduunu belirten Op. Dr. Tuncel, ilemin estetik ameliyat olduunu söyledi. Operasyonun vücudu ekillendirmek için yapldn ifade eden Tuncel, Bu operasyon hiçbir ekilde zayflama ameliyat olarak düünülmemelidir. Ancak özellikle karn, bacak içi ve kol gibi minimal sarkma ve geveklik olan ve normalde karn germe önerilecek hastalarda cildin toparlamasn salayarak hastalar daha büyük bir ilemden kurtarabilir dedi.

LEM ÖNCES TOPOGRAFK HARTA çIKARILIYOR

lem öncesi yalanmann youn olduu bölgelerin yapsnn detayl ekilde incelendiine dikkat çeken Tuncel, Ameliyat öncesi bölgenin topografik haritas çkartlyor. Ameliyatta izlenecek yöntemler buna göre belirleniyor. Lazer lazer lipoliz ameliyat öncesinde ameliyatn yaplaca bölgeye uyuturma ve kanamay engelleme amaçl sv enjekte ediliyor. Sonrasnda lazer yardmyla alnmas istenen yalar eritilerek emici aletler tarafndan ortamdan uzaklatrlyor. Sonrasnda yine lazer yardmyla ya alnan bölgedeki deformasyonlar önlemek amacyla cilt alt dokusu sklatrlyor diye konutu. Dr.Tuncel, operasyonun süresinin, alnacak yan miktarna ve ameliyat bölgesinin genilii ile doru orantl olduunu vurgulad. Dr.Tuncel, ameliyat sonrasnda meydana gelebilecek iliklerin önlenebilmesi için hastalarn ksa süreli korse giymesi gerektiini, ameliyat sonrasnda sv kaybna bal olarak az da olsa yorgunluk hissedebileceklerini, bu dönemde sv takviyesi yapmalar gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git