Medikal Onkoloji Uzmanı Urvay: Eşek sütüyle ilgili kanıt yok

MEDİKAL Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, bazı yiyecekler ve yanlış beslenme alışkanlıklarının kansere zemin hazırlarken, bazı besinlerin ise kanserden koruduğunu belirterek, ''Eşek sütü tüketen kimileri, kansere iyi geldiği veya kemoterapinin yan etkilerini azalttığı gibi bir düşünceye sahip.

Haberler 03.02.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medikal Onkoloji Uzman Dr. Semiha Urvay, hem kanserden korunmak isteyenler, hem de kanser tedavisi görenler için doru beslenmenin önemini vurgulad. Doru beslenmenin, kanser açsndan iki öneme sahip olduunu kaydeden Urvay, Birincisi hastalktan korunmak için, dieri ise hastalkla mücadelede dedi.

EEK SÜTÜYLE LGL KONUT YOK

Dr. Semiha Urvay, kanser tedavisi srasnda iyi beslenen kiilerin kemoterapi, radyoterapi, ameliyatlar ve biyolojik tedavi gibi tedavi yöntemlerine bal gelien birtakm yan etkilere kar daha dayankl olduuna da dikkat çekti.

Medikal Onkoloji Uzman Dr. Semiha Urvay, eek sütünün, içerii anne sütüne en çok benzeyen süt olma özelliine sahip olduunu belirterek, Bu nedenle eek sütünün bata kanser olmak üzere birçok hastaln tedavisinde alternatif tp yöntemi olarak insanlara sunuluyor. Eek sütü tüketen kimileri, kansere iyi geldii veya kemoterapinin yan etkilerini azaltt gibi bir düünceye sahip. Ancak buna dair elimizde hiçbir bilimsel kant yok dedi.

Ana Sayfaya Git