Du jelinin salad farkl ve güzel kokular, sabunlarda daha kstl olabiliyor. Kokularnn cezbedici özelliinin yan sra kolay ve hzl olduu gerekçesiyle, birçok tüketici du jeli kullanmay tercih ediyor. Ciltte brakt kayganl sevmeyen ve du jelinin daha salksz olduunu düünen tüketiciler ise eskiden olduu gibi sabun kullanmna devam ediyor.
Vücut temizliinde sabun mu, du jeli mi kullanlmal
Alerji riski
Kolay alerji olabilen ciltlerde, du jelleri içerdii güzel koku esanslarnn yaps nedeniyle alerji riskini artrabiliyor. Eer alerjik bir cilt yapnz varsa, koku esansnn daha az olduu ya da olmad doal sabunlar tercih etmeniz daha yararl olacaktr.
Cildin tahri olmas
Du jellerinin içerdii köpürücü maddeler ve cilt yapnza uygun olmayan sabunlar cildinizin kurumasna ve tahri olmasna sebep olabiliyor. Buna ek olarak, çok sk du alnmas da tahri olma sebebi olabiliyor.
pH deerinin bozulmas
Du jelleri de sabunlar da cildin pH dengesini bozan kimyasal maddeler içeriyor. pH dengesi bozulan cilt, egzama, mantar gibi her türlü rahatszla açk hale geliyor. Bu durumda sabun ya da du jeli hangisini kullanyorsanz kullann, dikkat etmeniz gereken ey, bu temizleyicilerin pH deerinin 7nin altnda olmamas.
Yararl bakterilerin yok olmas
Du jelleri ve sabunlarla sk banyo yapmak alerjiye, tahrie yol açyor, ayn zamanda cildin pH deeri de bozuluyor. Zarar gören ciltte, zamanla yararl bakteriler de yok olmaya balyor.
Ne yapmal?
Temel olarak kimyasal karmlarla hazrlanan du jelleri ve sabunlar ciltte ciddi hasarlar brakabiliyor. Cilt problemlerine yakalanmamak için çok sk banyo yapyorsanz bunu azaltmal, du jeli ya da sabun kullanmnda pH deerinin 7nin altnda olmamasna özen göstermelisiniz. Özellikle cilt yapnza göre bir temizleyici tercih etmelisiniz. Cilt yapnz bilin ve ihtiyacnza göre doal bir temizleyici edinin. Her dutan sonra cildinize iyi gelen bir nemlendirici kullanmay da ihmal etmeyin.