Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan öneri: 'Hastalanmadan sağlığınızı koruyun'

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dünyanın sayılı iyi hizmet sunan ülkelerinden olduğunu ileri sürerek önerilerde bulundu. Memişoğlu, "Hastalanmadan sağlığınızı koruyun" dedi.

Haberler 27.09.2024 - 15:20 Son Güncelleme : 27.09.2024 - 15:20

Türkiyede sağlıkta dönüşüm programı kapsamındaki uygulamalar sağlığın ticarileşmesi, kamu hastanelerine yatırımının azaltılması gibi sonuçları nedeniyle yoğun eleştiri konusu olurken, son dönemde ise hastaların sağlık hizmetlerine ulaşmakta çok zorlanması gündemde.

Kamu hastanelerinde baş gösteren yetersizlik Türkiye genelinde randevu bulamama krizine dönüşürken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve 182 üzerinden branş ya da şehir fark etmeksizin talep edilen randevular günler, haftalar, hatta aylar sonraya verilebiliyor.

DÜNYANIN SAYILI HİZMET SUNAN ÜLKELERİNDEN BİR TANESİ

Söz konusu gelişmeler sağlık sistemine yönelik tepkileri artırırken Yozgatta konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiyenin sağlıkta dünyanın sayılı iyi hizmet sunan ülkelerinden bir tanesi olduğunu ileri sürdü.

HASTALANMADAN SAĞLIĞINIZI KORUYUN

Ekim-Kasım aylarının iç solunum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler olduğunu hatırlatan Memişoğlu, Toplumumuza sağlığının kıymetini bilmesini, hastalanmadan sağlığını, bedenini korumasını öneriyoruz. Bağımlılıklar, kilolar, yanlış beslenme, hareketsizlikten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Ekim-Kasım ayları iç solunum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler. Onun için hijyen kurallarına, kapalı alanlarda eğer hastalıklar varsa oradan uzak durmalarını veya hastalanmışlarsa kendilerini izole etmelerini öneriyoruz. Bunun yanında Türkiye sağlıkla ilgili özellikle şehir hastanelerinin ve yapısını yeniden yapılanmasıyla iyi yerlere gidiyor. Bizler de bu konuda çaba harcıyoruz dedi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git