Sağlık Bakanlığı'ndan kemik iliği nakli bekleyen hastalara ilişkin açıklama

SAĞLIK Bakanlığı tarafından kemik iliği nakli bekleyen hastalara ilişkin yapılan açıklamada, "Kemik iliği nakli bekleyen hastalarımıza kemik iliği bulmak için yürütülen TÜRKÖK projesi ile 2,5 yıl gibi kısa bir sürede 272 bin gönüllü verici sayısına ulaşılmıştır. Bu gönüllü vericilerin kemik iliği bağışları ile yarısı çocuk olmak üzere 540 hastamız nakil olmuştur.

Haberler 01.01.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tarafndan kemik ilii nakli bekleyen hastalara ilikin yaplan açklamada, Kemik ilii nakli bekleyen hastalarmza kemik ilii bulmak için yürütülen TÜRKÖK projesi ile 2,5 yl gibi ksa bir sürede 272 bin gönüllü verici saysna ulalmtr. Bu gönüllü vericilerin kemik ilii balar ile yars çocuk olmak üzere 540 hastamz nakil olmutur. Bu yl içerisinde yaplan akraba d kemik ilii nakillerinin yars TÜRKÖK baçlarndan salanmtr. Ulusal kemik ilii bankamz olan TÜRKÖK sayesinde yurt d bamllmz azalm olmakla birlikte hastalarn daha ksa sürede nakil olma imkan salanmtr. Önümüzdeki 3 yl içerisinde gönüllü verici saysn 500 bine ulamas hedeflenen TÜRKÖK projesi ile kemik ilii nakli olmay bekleyen hastalarmza umut olmaya devam edecektir ifadelerine yer verildi.

SALIK HZMET

Salk Bakanl tarafndan paylalan görüntülerde, TÜRKÖK ulusal kemik ilii bankas ve TÜRKÖK doku tipleme laboratuvar çalanlar, nakil merkezlerinde tedavi gören hastalar ve TÜRKÖK baçlarnn yeni yl mesajlar yer ald.

Ana Sayfaya Git