Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı müjdesi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkına ilişkin, "Yasa paketi hazır, Bakanlar Kurulu'ndaki ilk sunumu yaptık ve önümüzdeki ilk günlerde Meclis'e gelecek. Son şekli Meclis'te sunulacak metinde görülecek ama şu kadarını söyleyeyim, yıpranma yer alacak." dedi.

Haberler 30.03.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Ahmet Demircan, salk çalanlarna ypranma hakkna ilikin, Yasa paketi hazr, Bakanlar Kurulundaki ilk sunumu yaptk ve önümüzdeki ilk günlerde Meclise gelecek. Son ekli Mecliste sunulacak metinde görülecek ama u kadarn söyleyeyim, ypranma yer alacak. dedi.

Salk Bakan Ahmet Demircan, CNN Türkün canl yaynnda konutu. Bakan Ahmet Demircan, salk çalanlarna ypranma müjdesi verdi. çocuk programlarnda gda reklamlarnda kstlama olacan dile getiren Bakan Demircann açklamalarnn satr balar öyle:

ACLLERDEK YOUNLUK AZALACAK

Acilllerde büyük younluk var. Türkiye genelinde deerlendirdiimizde 60-65 hastanemiz younlukla kar karya kalyor. Günlük 8 saate dayanan hizmet anlay ihtiyaçlar karlamaya yetersiz kalyor. Acile bavuran hastalarmzn yüzde 70i ertesi gün poliklinie gelebilecek durumda. Ama vatandamz acile gelmise buna hekim karar vermeli. Yüzde 30 u gerçek acil, geri kalan acil olmayabilir. Bizim yüzde 70i de deerlendirerek tedavisini yapmamz gerek. Acillerdeki hekim bekleme süresini düürdük. Esas kalc çözüm aile hekimliini etkin hale getirip, birinci basamakta çözülebilecek sorunlar çözmektir. Aile hekimlerimizi vatandamzla etkin bir biçimde buluturacak çalma yapyoruz. Bunun için Türkiyede pilot il çalmalar yapacaz.

SALIKçILARA YIPRANMA PAYI MÜJDES

Bakan Demircan, salk çalanlaryla ilgili yasa paketi hazrl ve ypranma hakkndaki bir soru üzerine, Yasa paketi hazr, Bakanlar Kurulundaki ilk sunumu yaptk ve önümüzdeki ilk günlerde Meclise gelecek. Saln ihtiyaç duyduu yasal düzenlemeleri de hazrladk bir paket olarak. Bu, önümüzdeki günlerde Meclise sunulacak. Son ekli Mecliste sunulacak metinde görülecek ama u kadarn söyleyeyim, ypranma yer alacak. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git