Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğine tepki gösteren sağlık emekçilerinin dördüncü günde iş bırakma eylemi sürüyor. Diyarbakır Dağkapı Meydanında bir araya gelen sağlık çalışanları, grev halayı çekti.
EYLEM DEVAM EDİYOR
Eylemde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Başkanı Yıldız Ok Orak, sorunları çözülene dek eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
SORUNLARIN çÖZÜMÜ
Her gün yüz binlerce kişiyi sağlığına kavuşturmak, hastalanmalarını önlemek için çalışırken, şiddet, mobbing, performans dayatması, güvencesiz gelir gibi sorunlarla boğuştuklarını ifade eden Ok Orak, Tüm bu sorunların çözümü için görev alması gereken kamu otoritesini ise yanımızda değil her seferinde karşımızda buluyoruz. Sağlık Bakanlığı, toplumun ve sağlık emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek için bizlerin görüş ve önerilerini dikkate almak yerine, yeni yönetmeliklerle, otoriter emek rejimini tam anlamıyla yerleşik hale getirerek bizleri yok saymaya, itirazlarımızı sindirmeye, iş bırakma eylemlerimizin etkisini görünmez kılmaya çalışıyor. Bakanlığın bu olumsuz tavrına karşı bugün tüm sağlık kurumlarında üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakıyoruz. Ayrıca birinci basamakta çalışan hekimlerin, ebelerin, hemşirelerin ve tüm sağlık emekçilerin uzun süredir sürdürdüğü mücadeleyi de selamlıyor, iş bırakma eylemlerini tüm sağlık emek gücü olarak sahiplendiğimizi ifade ediyoruz ifadelerin kullandı.
GÖRMEZDEN GELİNİYORUZ
Sağlık çalışanlarına yönelik mobbing uygulamasına karşı yasal düzenlemenin yapılması çağrısında bulunan Ok Orak, Uzun yıllardır, çalışma şartlarımızın saydığımız gerekçelerle bilinçli ve programlı olarak kötüleştirilmesi meslek onurumuzu, toplum sağlığını ve hepimizin geleceğini tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Tüm uyarılarımıza rağmen sözlerimiz görmezden gelinmeye devam edilmektedir. Depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen deprem bölgesinde hala insanca çalışma ve yaşama koşullarının sağlanamamış sağlık emekçilerinin sorunlarının giderilmesi gerekmektedir. Genç meslektaşlarımızın, etik değerleri temel alan, donanımlı ve nitelikli bir eğitim alabilmelerinin engellenmesi ve düzeltilmemesi eğitim haklarının engellenmesidir. Mobbing kabul edilemez. Gerçekçi yasal düzenlemeler çıkarılmalı, etkili şikayet ve ceza mekanizmaları geliştirilerek, işler hale getirilmelidir. Bizler bu eylemlerle meslek onurumuza sahip çıkarken sağlıkta çeteleşmeye imkan vermeyecek adil, şeffaf, toplumcu bir sağlık sisteminin kurulmasını ve halkımızın sağlık hakkını da savunuyoruz şeklinde konuştu.