Sağlık teşkilatı yenilendi!

OHAL kapsamında çıkarılan 696 sayılı KHK'ye göre, il ve ilçe sağlık müdürünün tabip olması, il sağlık müdürü, başkan, başkan yardımcısı ve hastane müdürünün kamuda veya özel sektörde en az beş yıl, uzman ve müdür yardımcısının en az üç yıl iş tecrübesine sahip olması şartı korundu.

Haberler 25.12.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OHAL kapsamnda çkartlan 696 sayl KHK ile il ve ilçe salk müdürünün tabip olmas, il salk müdürü, bakan, bakan yardmcs ve hastane müdürünün kamuda veya özel sektörde en az 5 yl, uzman ve müdür yardmcsnn en az 3 yl i tecrübesine sahip olmas art korunurken, bahekimlerin kamu veya özel sektörde en az 5 yl, ilçe salk müdürlerinin ise en az 3 yl i tecrübesine sahip olmas art kaldrld.

696 sayl Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazetenin dünkü sayasnda yaymland.

Buna göre 11 Ekim 2011 tarihli ve 663 sayl Salk Bakanl ve Bal Kurulularnn Tekilat ve Görevleri Hakknda Kanun Hükmünde Kararnamenin iki ayr maddesinde deiiklie gidildi.

L SALIK MÜDÜRLÜÜ

KHKda, il ve ilçe salk müdürünün tabip olmas, il salk müdürü, bakan, bakan yardmcs ve hastane müdürünün kamuda veya özel sektörde en az be yl, uzman ve müdür yardmcsnn en az üç yl i tecrübesine sahip olmas art korunurken, bahekimler için kamu veya özel sektörde en az 5 yl, ilçe salk müdürleri içinse en az 3 yl olan i tecrübesi art kaldrld.

Öte yandan, sözlemeli personel olarak görev yapanlar, ihtiyaç halinde Bakanln ve bal kurulularnn merkez tekilatnda daire bakan ve daha üst yönetici kadrolaryla Türkiye Salk Enstitüleri Bakanlnn Bakan, Bakan Yardmcs, Enstitü Bakan ve Genel Sekreter unvanl kadrolarnda süreli olarak görevlendirilebilecek. Bu husus sözlemelerde belirtilecek.

Ana Sayfaya Git