Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

İl Sağlık Müdürlüğü ile Siirt Üniversitesi Yeşilay Gençlik Kulübü'nce bisiklet sürme etkinliği düzenlendi.

Haberler 07.03.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Salk Müdürlüü ile Siirt Üniversitesi Yeilay Gençlik Kulübünce 1-7 Mart Yeilay Haftas dolaysyla bisiklet sürme etkinlii gerçekletirildi.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerlekesinde bir araya gelen örenciler, Salk Bakanlnca tahsis edilen bisikletlere binerek kampüs içinde salkl yaam için pedal çevirdi.

Salk l Müdürü Erol Emre Ömür, gazetecilere yapt açklamada, Yeilay Haftas dolaysyla etkinlik düzenlemek istediklerini belirterek, özellikle gençleri sigara, alkol, uyuturucu gibi zararl maddelerden uzaklatrmay istediklerini söyledi.

Salk Bakanlnn salkl beslenme ve hareketsiz yaam bal altnda fiziksel aktiviteye tevik programlarnn bulunduunu kaydeden Ömür, pedal çevirmeyi sürekli tevik ettiklerini belirtti.

SALIKLI YAAM çN PEDAL çEVRDLER

Gençlerle bisiklet etkinlii yaptklarn ifade eden Ömür, Hareketsiz yaam ülkemizin ve dünyann en önemli salk sorunlarndan biri. Vatandalara, erikin ya grubuna haftada 5 günde 30 saat, 7 ya grubuna da haftada 5 gün yarm saat fiziksel aktiviteyi mutlaka tavsiye ediyoruz. Herkesi hareketli yaam için pedal çevirmeye davet ediyoruz. diye konutu.

Siirt Üniversitesi Bisiklet Kulübü Bakan Ramazan çetin de salkl yaam adna pedal çevirdiklerini anlatarak, gençleri kötü alkanlklardan uzak tutmak adna etkinlii yaptklarn bildirdi.

çetin, Gençlerimiz etkinlie youn ilgi gösterdi. Allahn izniyle bu tür güzel etkinliklerle gençlerin kötü alkanlklar edinmesinin önüne geçeceiz. Gençleri, spora tevik ediyoruz. dedi.

Etkinlie katlan örencilerden Veysel Ekinci ise etkinliin çok güzel geçtiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git