Sağlık'ta bayram!

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Birinci "Türkiye sağlıkta çok iddialı. Başka ülkelerin 30 yılda yapamadığını 10 yılda yaptık" dedi.

Haberler 05.09.2017 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Müstear Yardmcs uayip Birinci, Türkiye salkta çok iddial. Baka ülkelerin 30 ylda yapamadn 10 ylda yaptk. dedi.

Birinci, beraberinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu letiim Daire Bakan Ali Özhan ile bayram süresince hastanelerde yatan hastalar ve nöbet tutan salk çalanlarn ziyaret edip onlarla bayramlamak için 81 il 81 ziyaret program kapsamnda Diyarbakrdaki kamu hastanelerini gezdi.

Salk Bakanl Salk Bilimleri Üniversitesi Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma, Diyarbakr çocuk Hastalklar ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanelerini ziyaret eden Birinci, salk çalanlar ve hastalarn bayramn kutlad, karanfil verdi.

Birinci, tatil zamanlarnda ihtiyaçlarn azalmadn, aksine bu dönemlerde daha az personelle salk hizmeti vermeye çaltklarn söyledi.

Bu temaslar srasnda personelin moral ve motivasyonunu yükseltmeye çaltklarn ifade eden Birinci, Zor zamanlarda salk hizmetinin nasl yürüdüünü, problemlerin nasl çözüldüünü görmek ve ileri kolaylatrmak için sahaya çkyoruz. ifadelerini kulland.

- En üst düzey ziyaret rnak ve Diyarbakra

Müstear yardmcs Birinci, bakanlkta görev yapan üst düzey yöneticilerin tamamnn Salk Bakan Ahmet Demircann tebrik mesajn ulatrmak üzere yola çktn iaret eden Birinci, bu kapsamda en üst düzeyde ziyaretin rnak ve Diyarbakra gerçekletirildiini vurgulad.

Bayramda Türkiye genelinde 750 hastanenin ziyaret edilmesinin planlandn iaret eden Birinci, öyle konutu:

Personelimizin büyük bir akla hizmet ettiini gördüm. Salk personelimiz çalma hastalna yakalanm, bizim tedavi etmek istemediimiz tek hastalk bu. Bu hastaln hep kalmasn istiyoruz. Biz bununla çok mutluyuz. Herkes insan üstü bir gayretle çalyor. Bizim de en büyük hedefimiz onlarn iini kolaylatrmak.

Diyarbakrda yaplmas planlanan iki ehir hastanesi ile ilgili çalmalarn sürdüünü iaret eden Birinci, ehir hastanelerinde salk hizmetinin daha kaliteli sunulduunu kaydetti.

Türkiyenin salkta çok önemli mesafeler kat ettiini vurgulayan Birinci, unlar kaydetti:

Türkiye salkta çok iddial. Baka ülkelerin 30 ylda yapamadn 10 ylda yaptk. Dünyada harcad paraya göre memnuniyetin en yüksek olduu ülkeden bahsediyoruz. 2023te 170 bin yatamz olacak ve biz 90 bin yatamz yeniliyoruz. ehir hastaneleri kapsamnda14 bin ek yatak geliyor. Salk hizmet altyapsn güncelliyoruz.

PKKl teröristlerin saldrlarnn geçmite salk hizmetine büyük zarar verdiine dikkati çeken Birinci, Terör baz hizmetlerden bu bölgeyi hizmetlerden yoksun brakmt. Biz salkta hizmete devam ediyoruz. Salk hizmetimiz hiç aksamadan devam ediyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git