Salep ve Tarçın ikilisi kilo verdiriyor!

Salep, kış hastalıklarından koruyor, baş ağrısına iyi geliyor ve kilo verdiriyor. Diyetisyen Ezgi Mumcu, salebin faydaları hakkında bilgi verdi.

Haberler 22.11.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Souk k günlerinin vazgeçilmez içeceklerinden salep, vücut scakln artrmas ve ho kokusu ile insann içini styor. Sütle hazrland için güçlü bir kalsiyum ve protein kayna olan salebi kilo almadan tüketmek de mümkün. Diyetisyen Ezgi Mumcu, salebin faydalar hakknda bilgi verdi.

KI HASTALIKLARINDAN KORUYOR

Salep, k aylarnda tüketimi artan scak içecekler arasnda ilk srada gelmektedir. Burada vücut ssn artrarak, souktan korumasnn büyük rolü vardr. Ayrca souk havalarla birlikte art gösteren grip ve nezle gibi k hastalklarnn tedavisinde de etkindir. Bu hastalklarn sk görülen ikayetlerinden öksürüün azalmasna yardmcdr. Baklk sisteminin güçlenmesini salayan salep, gösü yumuatr ve boaz arsna iyi gelir. Hastalk belirtileri vücutta hissedildiinde scak bir salep içmek ikayetlerin önemli ölçüde azalmasn salayacaktr.

KLO VERDRYOR

Salep denilince akla gelen lezzetlerden biri tarçndr. Bu ikili bir araya geldiinde sala faydalar çok daha fazla artmaktadr. Öncelikle tarçn, tatl yemekten kendini alkoyamayan kiiler için iyi bir dengeleyicidir. Kan ekerini kontrol altna ald için aniden ortaya çkan tatl krizlerini engeller. Bu sayede evde, salkl koullarda hazrlanan salep ile aç kalmadan kilo vermek de mümkün olabilir. yi bir ara öün alternatifi olan salep-tarçn ikilisi, midede uzun süre kalacak ve tokluk hissi salayacaktr.

YA YAKMA HIZINI ARTIRIYOR

Sütle piirilen salep, içerdii kalsiyum ve protein desteiyle vücudun daha fazla ya yakmasna olanak salar. Salkl kilo vermede elzem bir kural vardr: kaslar korumak ve kötü ya hücrelerinin yaklmasn salamaktr. Bu ekilde verilen kilo da daha kalc olacaktr. Süt ile hazrlanan salebin mucizevi özelliklerinden biri de ya yama hzn artrmasdr. Bunun için 1 su barda 190 kalori olan salebe k aylarnda beslenme programnda özel bir yer ayrlmas önemlidir

BA ARISINA Y GELYOR

Souk havalar nedeniyle kapal ve havasz ortamlarda geçirilen süreler de uzar. Youn i temposu ve kouturma içerisinde belli aralklarla havalandrlmayan yerlerde uzun saatler kalmak kiinin kendisini hem yorgun hissetmesine hem de ba ars yaamasna neden olabilir. Bazen i yerlerinde verilecek küçük bir mola ve bu molada tüketeceiniz bol tarçnl bir salep hem kiinin rahatlamasn salayacak hem de ba arsna iyi gelecektir.

SALEP çMEK çN 5 NEDEN DAHA

* Hemoroit ikayetlerinin azaltlmasnda etkin rol oynar.

Kabzlk ve ikinlii giderir, sindirimi kolaylatrr.

Hafzay ve zihni güçlendirir.

Adet düzensizliine iyi gelir.

Cinsel gücü artrc özelliktedir.

SALEBNZ KENDNZ HAZIRLAYIN

Evde hazrlayacanz salep, eker orann kendinize göre belirlemeniz ya da hiç kullanmamanza olanak salayaca için çok daha iyi olacaktr. Kilo vermenize yardmc olacak kaliteli bir ara öün alternatifi olan lezzetli salep tarifimiz u ekilde;

DYET SALEP

Malzemeler: 1 litre light süt, 3 yemek ka toz salep, tarçn, istee bal toz tatlandrc

Yapl: 1 litre light sütü bir tencereye koyun. Toz salebi içine yava yava ekleyin ve topaklanma olumamas için sürekli kartrn. Süt ve toz salep karm kaynaynca ksk atete birkaç dakika daha kartrp, ocaktan aln. çine toz tatlandrcy ekleyin ve üzerine bol tarçn ekleyerek servis edin.

Ana Sayfaya Git