Sık epilasyon yapan kadınları bekleyen gizli tehlike: Vajinit

Yaz aylarında, kadınlar tarafından çok sık yapılan epilasyon jinekolojik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Vajinit de bu hastalıkların başında geliyor.

Haberler 17.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Hastalklar ve Doum Uzman Op.Dr. Mine Fisun Ergül, yaz aylarnda en sk görülen vajinit hastalna dikkat çekti. Genital bölgenin havasz ka Yaz aylarnda kadnlarda en sk görülen jinekolojik hastalklarn banda vajinitler gelir. Bunun en büyük etkeni ise scak havayla birlikte terlemenin artmas, genital bölgenin havasz kalmas, deniz ve havuz mevsimi olmas sebebiyle ada, jilet ve epilasyon gibi estetik giriimlerin sklamasdr.

SIK DRARA çIKMA VE KASIK ARISI LE ORTAYA çIKIYOR

Vajinitin belirtileri hakknda bilgiler veren Op. Dr. Mine Fisun Ergül, Hastalar aknt, yanma, sk idrara çkma, bel ve kasklarda ar ikayetleriyle bavurur. Enfeksiyonun türüne ve iddetine göre belirtilerde deiiklik olabilir. Tan koymak için hastaya sorulan detayl sorular dorultusunda hastann öyküsünü almak gerekir. Kliniimizde hasta mahremiyetine özen göstererek detayl ön görümeyi takiben hastann muayene ve ultrasonunu yaptktan sonra gerekli tetkikleri de isteyip neticelerini deerlendirerek tan koyuyoruz. Tedavi bitiminde hasta mutlaka kontrole gelmeli. Tedavi bitimi, enfeksiyon geçmi gibi gözükse de bu tip hastaln tekrarlama ihtimali yüksektir. Bu sebeple hasta kontrollerini aksatmamal.

Ana Sayfaya Git