Takıntılardan Kurtulabilmek

Korkular ve olumsuz düşünceler aklımızdan bir türlü çıkmayarak mutsuzluğa giden yolu açar.

Haberler 02.05.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nasl bir taknt dünyasnda koturuyor olduunuzu anlamann en iyi yolu, bunlar yazmaktan geçer. Bir anda gözünüzün önünde sizi skntlar dünyasna esir eden nedenler belirir. Yazdkça problemleri anlarsnz ve çözüm üretmeniz kolaylar. Dümanlarnz görmeye balarsanz, onlarla daha rahat savarsnz.

Olaylarn iyi taraflarn hatrlayn

Yaadnz her olay olumlu düünmeyi hiç denediniz mi? Ne kadar zor geliyor biliyoruz. Negatif düünce zamanla bamllk yapan ve peine takp götüren bir alkanlktr. Aslnda öyle basit bir gerçeklik var. Olumlu düünmek olumsuz düünmenin boluunu doldurur. Eer bu düünce boluuna hkim olabilirseniz hayatta sizi yolunuzdan hiçbir ey çkaramaz.

Kendinize zaman ayrn

Artk kendi banza kalmann ve bütün zamannz sadece kendi isteklerinize göre harcamann vakti gelmedi mi? Zor olduunu biliyoruz ama modern insanln bu çetrefilli skntsndan kurtulmasnn en temel yolu, biraz egoistçe gözükse de kendinizi en ön plana koymaktan geçiyor. Sonunda kazanan siz olacaksnz. Deneyin.

Olumlu insanlarla zaman geçirin

te sürekli ertelediimiz en önemli egzersizimiz. Olumsuzluk bulacdr. Ne zaman bir harala gürele, ne zaman bir toz toprak görsek gözlerimizi o taraftan alamayz. Bu durumdan, yüzlerinden gülümseme ve dolaysyla mutluluk eksik olmayan tatl insanlarla daha fazla zaman geçirerek çkabilirsiniz.

Daha çok uyuyun

Frsat buldukça uyumaya ve bedeniniz dinlendirmeye çaln. Gün içinde yapacanz 20er dakikalk birkaç kestirme size düüncelerinizi toparlama konusunda yardmc olacaktr.

Spor yapn

Beden kontrolünü ne kadar ele alrsanz, zihin kontrolü de o derece kolaylamaktadr. Spor yaparken salgladnz mutluluk hormonlar sayesinde d etkenlerin yaratt takntl ruh haliyle çok daha rahat baa çkabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git