Vücut Isınızı Yediklerinizle Yükseltin

Havalar soğumaya başladıkça değişen kıyafetler gibi yemek tercihlerimiz de değişiyor. Isınmak amacıyla seçtiğimiz yiyecekler doğru mu yoksa yanlış mı?

Haberler 22.12.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Sevil Nas an, k aylar için vücut ssn yüksek tutmaya yönelik beslenme önerilerini paylat

Özellikle havalarn soumasyla tatl veya karbonhidrattan zengin yiyeceklere eilimimiz artar. Oysa ki bunlar kan ekerimizde ani yükselmelere neden olacandan çabuk ackma ve sürekli bir eyler yeme isteini artrr. çabuk yorulma ve uyku hali yaratr. Sadece anlk kendimizi iyi hissetmemizi salar. Tatl ve hamur ileri yerine bu ürünleri tüketerek hem enerjinizi yükseltebilir hem de vücut snz artrabilirsiniz;

Kök sebzeler: Kabak, tatl patates, havuç, lahana gibi kök sebzeleri sindirirken vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu da vücut ssn artrr.

Tarçn: Tarçn kan ekeri düzeyini dengede tutar. Lif içerii yüksek olan tarçn vücut ssn artrr, tatl isteini azaltr. Toz olarak süt, yourt gibi besinlerde, çubuk tarçn suya ya da çaylara ekleyebilirsiniz.

Taze Zencefil: Bakl güçlendiren zencefil vücut ssn artran besinlerin banda gelir.

Havlcan: çin zencefili olan havlcan vücut ssn artrr. 1 bardak scak suya, hlamura veya yeil çaya yaklak 1 çay ka havlcan ince kyp, 5 dakika bekletip, tüketebiliriz.

Karabiber: Karabiberde bulunan biberin maddesi sinir sistemimizi uyararak s üretimini artrr.

Zerdeçal: çindeki kurkumin etken maddesi baklk sistemini güçlendirir. Antikanserojen olmasnn yan sra vücut smz yükseltir.

Acbiber: çerisindeki kapsaisin metabolizma hzn, dolaysyla vücut ssn artrr.

Ihlamur: Virüslerin neden olduu hastalklara kar savunucu olan hlamur, terlemeyle birlikte vücut ssn artrr.

Demirden zengin besinler: Demir ve mineral eksikliinin neden olduu anemi sorunu olanlar daha fazla üür. Krmz et, pekmez, siyah çekirdekli kuru üzüm gibi demiri zengin besinler kanszlk sorununa fayda salayarak snmamz artrr. Her gün 2 çorba ka pekmez (kan ekeri ile ilgili sorunumuz yoksa), 2 yemek ka siyah kuru üzüm ve günde bir kez 120-150 gram krmz et tüketimi faydal olacaktr.

Yeil çay: çerisindeki kateinler sayesinde güçlü antioksidant olan yeil çay günde 3 fincan içerek hem metabolizma hzmz hem vücut smz artrm oluruz. Poet kullanrsak scak suda 1 dakika; demleme eklinde yapacaksak, kaynayan suda 5 dakika demlenmesi yeterli olur.

ÖRNEK KARIIM:

Bir fincan yeil çaya veya hlamura; bir dal tarçn, bir çay ka rendelenmi taze zencefil, yarm çay ka karabiber, bir çay ka zerdeçal, bir kabuklu dilimlenmi limon koyun. 10 dakika beklettikten sonra afiyetle tüketin. Bu karmdan günde 2 fincan içmek hem vücut snz hem de baklnz artracaktr.

Ana Sayfaya Git