Yapay bağırsakla sağlığına kavuştu

Şanlıurfa'da kusma ile dışkısını yapamama şikayetleri bulunan ve kalın bağırsak felci geçirdiği tespit edilen minik çocuğa, ince bağırsağından yapay bağırsak yapıldı.

Haberler 14.10.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - anlurfada çeitli salk sorunlar nedeniyle bavurduu hastanede kaln barsak felci tehisi konulan 2 yandaki çocua, ince barsandan yapay barsak yapld.

anlurfann Haliliye ilçesinde 2 yl önce dünyaya gelen Zeliha Karabacak, sk sk kusma ve dksn yapamamas üzerine hastaneye götürüldü.

Kaln barsak felci tehisi konulan ve barsana yerletirilen aparatla ihtiyacn gidermeye çalan kzn rahatszlklarnn devam etmesi üzerine ailesi tarafndan Gaziantep ve Adanaya götürülen Zelihaya çözüm bulunamad.

Ailenin tavsiye üzerine Harran Üniversitesi Hastanesine götürdüü Zelihay muayene eden çocuk Cerrahisi Anabilim Dal Öretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler, çocuun kaln barsann tümünün felçli olduunu belirledi. Ameliyata alnan çocua, baarl bir operasyonun ardndan ince barsandan kaln barsak yapld.

- nce barsandan kaln barsak yaptk

Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler çocuklarda tüm kaln barsak felcinin çok nadiren görüldüünü, hastalkta doru tan ve erken tehisin çok önemli olduunu söyledi.

Bütün kaln barsak felci ameliyatlarnn riskli olduuna dikkati çeken Dörterler, ameliyatlarn doru zamanda ve teknikle yaplmas gerektiini, aksi durumda hastann hayati tehlikesinin artn vurgulad.

Zor bir ameliyat gerçekletirdiklerini anlatan Doç. Dr. Dörterler, unlar kaydetti:

Hastamz bu yanda birçok hastane dolam. Zelihann yaad hastalk toplumda çok nadir görülen bir rahatszlk. Kaln barsak felci, 5 bin çocuktan birinde görülen bir rahatszlk. Bütün kaln barsan felci ise çok daha nadir görülen bir durum. Bu tür rahatszlklara doru zaman ve doru teknikle müdahale yaplmas gerekmektedir. Hasta bize geldiinde ameliyat olmas gerektii kararn verdik. Yaklak 5 saat süren bir operasyonun ardndan hastamzn ince barsan da kullanarak yapay bir kaln barsak yaptk. Hastamzn dksn yapabilmesini ve beslenmesini saladk.

Harran Üniversitesi Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek de çok zor ve baarl bir ameliyat gerçekletirildiini belirtti

Hastane olarak iyi bir ekibe sahip olduklarn belirten Güzelçiçek, Bu tür ameliyatlarn hastanemizde yaplmas bizi çok mutlu ediyor. diye konutu.

- Kzm çok aclar çekiyordu

Anne Hatice Karabacak, kznn hastal nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade ederek, Kzm çok aclar çekiyordu. Yaknlarmzn tavsiyesiyle Harran Üniversitesi Hastanesine bavurduk. Erman hocamz sa olsun bizimle çok yakndan ilgilendi. Kzmn tedavisi ve ameliyat çok zordu. Erman hocamdan ve bütün doktorlardan Allah raz olsun. Ameliyat baarl bir ekilde gerçekletirdi. Kzm salna kavutu. çok duygulandm. Kzm böyle salkl görünce aladm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git