Yeşil elmanın sağlığa 6 faydası

Ekşi tadı ile seveni kadar sevmeyeni de olan yeşil elma, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde önemli bir besin kaynağıdır. Günün her saati yenebilen bir meyve olmasının yanında asidik özelliğiyle de kilo vermek isteyenlerin gözdesidir. Say say bitmeyen faydalarından bazılarına bakalım.

Haberler 08.05.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Isrdnzda dilerinizi kamatran bu meyve demir bakmndan çok zengindir. Ayrca çinko, bakr, manganez ve potasyum içerii ile bir laboratuvar anmsatmaktadr. Kemikleri güçlendirdii gibi oksijen seviyesini de arttrr.

Kolesterolü düürür

Bitti mi bitmedi. Yediinizde tok tutma özellii olduundan beslenmenizi dengeler. Bu durum kan deerlerinize yansr, kan ekeri ve kolesterol seviyeniz düer.

Cildi güzelletirir

Cotu bir kere, durduramyoruz. çeriindeki antioksidanlar hücre yenilenmesini düzenler. Daha genç ve salkl bir cilt görünümüne sahip olursunuz.

Diyabeti önler

çeriindeki pektin isimli lif sayesinde kan ekeri seviyenizi düzenler. Tarçnla yendiinde ahane bir tatl görevi görür. eker seviyesinin dütüü durumlarda da dengelemek için kullanlan yegane meyvelerdendir.

Metabolizmay çaltrr

Youn tempolu hayatlarmzda bazen kahvalt gibi önemli bir öünü atlayabiliyoruz. çantanza bir yeil elma atn ve zaman gelince yiyin. Göreceksiniz, ne güçten düüyorsunuz ne de aç hissediyorsunuz. Tek bana bir serpme kahvalt kadar besleyici olabilir.

Enflamasyon ile savar

Bütün bu saydklarmz yetmezmi gibi kabuunda bulunan enzimler sayesinde enflamasyon ile savaan dokular barndrr. Ayrca bu kabuktaki vitamin ve mineraller enfeksiyonlarla mücadelede yardmc olurlar

Ana Sayfaya Git