Alex de Souza, Türk futbolunu "eşsiz" olarak niteledi

"Türkiye'deki futbolun eşsiz olduğunu düşünüyorum ve başka hiçbir şeye benzemediğine eminim. Herkes kulübüne tutkuyla bağlı. Evet, Brezilya'dan daha kuvvetli bir tutku"

Haberler 21.04.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL (AA) - Fenerbahçenin eski Brezilyal yldz oyuncusu Alex de Souza, Türkiyede futbolun esiz olduunu ve herkesin kulübüne tutkuyla balandn söyledi.

Alex de Souza, The Players Tribune isimli internet sitesi için Türk futboluyla ilgili görülerini de içeren bir yaz paylat.

Fenerbahçede geçirdii dönemi en çlgn seneler olarak nitelendiren Alex, Türkiyedeki futbolun esiz olduunu düünüyorum ve baka hiçbir eye benzemediine eminim. Herkes kulübüne tutkuyla bal. Evet, Brezilyadan daha kuvvetli bir tutku. Herkes rakibi ve rakip futbolcuyu slklyor ama sanki bir limit var ve o snr geçilmiyor. Galatasaray, Beikta, Trabzonspor, Bursaspor taraftar bana her zaman iyi davrand. Havaalannda, sokakta beni gören rakip takm taraftarlar gelip benimle gayet ho muhabbet ediyordu. te bu yüzden Türk halkna olan sevgimi hiçbir ey silemez. Benim için unutulmaz bir tecrübeydi. ifadelerini kulland.

Fenerbahçe-Galatasaray maçlar adeta birer sava

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Türkiyedeki önemini vurgulayan Alex, Orada büyük rekabet var. Fenerbahçe-Galatasaray maçlar adeta birer sava. Lig ampiyonu olabilirsin ama rakibine kaybettiysen tam bir ampiyonluk saylmaz. Her ikisi de ampiyon olmadysa da tüm muhabbet ligi dierinden üstte bitirmek üzerine. Ben bunlar büyük younlukta yaadm. yorumunu yapt.

Sar-lacivertli takmdaki kariyerinden bahseden eski Brezilyal futbolcu, Tam 8 sezon. ampiyon ve gol kral olup ampiyonlar Liginde grup aamasn geçerken hayatmn en memnuniyet verici duygularn yaadm. çeyrek finalde Chelseaye kar oynadk ve daha ileri gitmemiz iten bile deildi. çeride kazandk ve Londrada 2-0 malup olduk. Her eyi bir kenara brakp futbolun ne kadar harika bir spor olduunu bir kez daha hatrlatan gecelerden biriydi. deerlendirmesinde bulundu.

Türkiyede çok güzel anlar yaadn kaydeden Alex, Bir keresinde Fenerbahçe tarihinin en büyük oyuncusu Lefter ile öle yemei yemeye gittik. 80li yalarndayd. Konuma srasnda bana taklarak Benim heykelim varsa Alexin de olmal dedi. Heykel de yapld. eklinde görü belirtti.

Galatasarayl bir taraftarla ans

Alex de Souza, daha önce hapse girip çkm Galatasarayl bir taraftarn evine gelerek kendisiyle fotoraf çektirmek istediini belirtti.

Kulüpten ayrldktan sonraki günlerde taraftarlarn gösterdii sevgiyi her zaman hatrlayacan kaydeden Alex, u ifadeleri kulland:

Duvarlardan atlayarak evin bahçesine girip kilometrelerce öteden teekkür etmek için elimi skmaya gelen insanlar unutmuyorum. Hemen hemen bir hafta süren bu nöbet günlerinden birinde ailemle evde otururken kap çald. Karma devasa biri çkt. Bu kiiyi bir yerden tanyor gibiydim ama o an nereden tandm bulamadm. Daha önce hapse girip çkm Galatasarayl bir fanatikti. Peki imdi ne yapacaktm? Kapy açtm ve adam bana, Merhaba, benim için birkaç forma imzalayp bir de benimle fotoraf çekilir misin? diye sordu. Kabul edip içeri girmesini söyledim. Alex, bize az çektirmedin ama sana hayranlk ve sayg duyuyorum dedi. Bana sarld, teekkür etti ve gitti. Bu tam bir çlgnlkt.

Ana Sayfaya Git