Avrupa basını, A Milli Takım'ın Avusturya karşısındaki zaferine geniş yer ayırdı

Avrupa basını, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Takım'ın zaferine geniş yer ayırdı.

Haberler 03.07.2024 - 13:16 Son Güncelleme : 03.07.2024 - 13:16

Avusturyanın kamu yayıncı kurulu ORF, Avusturya takımı (hüzünden) yıkıldı başlığı ile dünkü maçın detaylarını okuyucularıyla paylaştığı haberde, ulusal takımın tarihindeki en acı mağlubiyetle baş etmesi gerekeceği ifade edildi. Ralf Rangnickin (Avusturyanın teknik direktörü) takımı üstün oynamasına rağmen Türkiyeye 2-1 yenilerek, ilk defa çeyrek finale çıkma şansını kaybettiği kaydedildi.

Leibzigdeki sağanağa oyuncuların da gözyaşlarının eşlik ettiği belirtilen haberde, ulusal takımın hüzünden yıkıldığını, bu şekilde şampiyonadan ayrılmanın acı verici olduğu vurgulandı.

Ülkede en çok okunan gazetelerden Kurier de Gözyaşı dolu Avrupa Şampiyonası Akşamı başlıklı haberinde, çok sayıda Avusturyalı futbolcu Türkiye karşısında kendilerinin en yüksek seviyesine ulaşamadı. Sonuç itibarıyla sahada ortaya konanlar çeyrek finale yükselmeye yetmedi. değerlendirmesine yer verdi.

Bir başka ulusal gazete Der Standart ise Avusturyanın Avrupa Şampiyonası rüyası Türkiye karşısında son buldu başlığı ile karşılaşma sonucunu okuyucularıyla paylaştı. Türkiye her iki golü de köşe vuruşundan kazandığına işaret edilen haberde, Avusturyanın bir golünün yetersiz olduğu ifade edildi.

Bu arada, ülkede 2019a yürürlüğe giren sembol yasası kapsamında yasaklanan bozkurt işaretinin Türkiye adına her iki golü kaydeden Merih Demiral tarafından gol sevinci olarak yapılması, çok sayıda ulusal gazetede haberleştirildi.

İngiltere

İngiliz yayın kurumu BBC, kaleci Mert Günokun son dakikada yaptığı kurtarışı İngiliz kaleci Gordon Banksin 1970 Dünya Kupasında Brezilyalı Pelenin şutu karşısında yaptığı kurtarışa benzetti.

Banksin replikası ifadelerini kullanan BBC, Avrupa Kupalarının en iyi kurtarışlarından biri mi? diye sordu.

BBC Radyoya konuşan Watfordun Avusturyalı kalecisi Daniel Bachmann ise Günokun kurtarışıyla ilgili, Bu anlar için her gün antrenman yapıyoruz. ifadelerini kullandı.

Sky News ise Türkiyenin maçın 57inci saniyesinde öne geçtiğini ve maçı önde götürürken son dakikada Günokun kurtardığı şutla çeyrek finali garantilediğini kaydetti.

Arda Gülerin asistine değinen Sky, İçeriye doğru dönen köşe vuruşları Avusturya için fazla iyiydi. değerlendirmesini yaptı.

The Guardian gazetesi de Arda Gülerin performansına vurgu yaparak, Gülerin Türkiyenin en önemli gecesini yönetmek için sahneye çıktığını ifade etti.

Haberde, Güler hakkında her şeyi zaten biliyorduk. Hepimiz Gürcistana karşı uzaktan attığı golü gördük, Real Madriddeki sezon sonu yükselişini gördük, takım arkadaşları ve antrenörlerin nefes kesici övgülerini gördük. Bu erken gelişmiş sol ayaklı gencin hikayesini, Fenerbahçedeki çocukluğundan itibaren takip ettik. Bir futbol topuyla neler yapabileceğini biliyorduk. Henüz hiç kimsenin bilmediği şey neyi ne zaman yapabileceğiydi. ifadeleri kullanıldı.

The Telegraphtan Jason Burt da köşe yazısında Günokun 94üncü dakikadaki kurtarışına işaret ederek, Yüzyılın kurtarışına mı şahit olduk? diye sordu.

Burt, Günokun kurtarışını yalnızca Banksin kurtarışıyla değil Peter Schmeichelın 1996da Rapid Vienna karşısındaki kurtarışı ve David Seamanın 2003te Sheffield United karşısındaki kurtarışıyla da kıyasladı.

İtalyan basınında Montella övgüsü

Türkiyenin Avusturya karşısında aldığı 2-1lik galibiyet, İtalyan basınında da geniş yankı uyandırırken, ay-yıldızlıların başında bir İtalyan teknik direktör olduğu hatırlatıldı.

İtalyanın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, Türkiyenin dünkü galibiyetini sürmanşetten Montella sihirbazı. Türkiye uçuyor başlığını kullandı.

Gazetenin haberinde, Türkiyenin dünkü galibiyetinin A Milli Takımın teknik direktörü Vincenzo Montella adına bir başyapıt olduğu belirtilirken, Almanyadaki tek mutlu İtalyan o denildi.

Türkiyeye galibiyeti getiren golleri daha önce İtalyada Juventus ve Atalanta forması da giyen Merih Demiralın attığına dikkat çekilerek, milli stoperin sürpriz golcü olarak öne çıktığı belirtildi.

Gazetenin haberinde, Türkiyenin şampiyonaya katılan yaş ortalaması en genç takımlardan biri olduğuna dikkat çekilerek, Avusturyayı en genç takımlardan biri olarak ve Hakan çalhanoğlunun (kart cezalısı olduğu için) oynamadığı maçta yenmek, olağanüstü bir iş ki bu, teknik direktör Montellanın yolculuğunu değerli kılıyor. ifadeleri kullanıldı.

Gazete, Montellanın Türk taraftarlarla birlikte hayaller kurmayı hak ettiğini de yazdı.

La Gazzetta dello Sport da Demiralın performansıyla abarttığını ve Avusturyaya attığı 2 golle Montellanın Türkiyesini çeyrek finale taşıdı ifadesi kullanıldı.

Gazetenin maç haberinde Merih Demiralın Türkiyeyi sürükleyen bir dev olduğu belirtildi.

Haberde ayrıca kaleci Mert Günokun son dakikada yaptığı muhteşem kurtarışla kalesini gole kapattığı ifade edildi.

Gazetede, Demiralın attığı 2 gol için Merih Demiral, böyle bir geceyi belki de hiç düşünmemişti. Dün bunu yaşadı. Samet Akaydın cezalı olmasa Avusturya karşısında belki de hiç oynamayacaktı. Oynadı ve iki gol atarak, Türkiyeye turu getirdi. değerlendirmesi yapıldı.

Gazetede, Kaleci Mert Günok da son dakikadaki kurtarışıyla bir mucizeyi gerçekleştirdi ve Türkiye, tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonasında çeyrek finale erişti. yorumu yapıldı.

Tuttosport gazetesi de Türkiyenin dünkü galibiyetini Merih Demiralın attığı 2 golle başlığına taşıyarak, Demiral, yedekten kahramanlığa. Türkiyeyi çeyrek finale gönderiyor ifadesini kullandı.

Türk Milli Takımında Samet Akaydının cezalı durumda olması sebebiyle Demiralın oynadığına dikkat çekilen haberde, Akaydın cezalı olmasa Demiral belki de bu maç oynamayacaktı. Demiral, iyi performansıyla bu durumdan yararlanmasını bildi. yorumu yapıldı.

Gazetenin haberinde, daha önce İtalya Birinci Futbol Liginde de (Serie A) top koşturan Demiralın attığı iki golün de değerli olduğu ve dünkü performansıyla 26 yaşındaki oyuncunun Türk futbol tarihine geçtiği kaydedildi.

SportPress24 isimli internet sitesindeki haberde de İtalya Milli Takımının EURO2024ten elenmesinin ardından İtalyanın bu şampiyonada tek bir temsilcisi kaldığını onun da Türk Milli Takımını çalıştıran Vincenzo Montella olduğu kaydedildi.

Sitedeki haberde, Montellanın Eylül 2023te çalıştırmaya başladığı A Milli Takımın, ilk olarak EURO 2024e katılmasını sağladığını, şimdi de milyonlarca Türke hayaller kurdurduğunu yazdı.

İtalyada karşılaşmayı veren kanallardan olan kamu yayıncısı RAI 1de de maçı anlatan spikerler, Merih Demiralın 59. dakikada kafayla attığı ikinci golde yerden çok yükseldiğini belirtirken, kaleci Mert Günokun son dakikada inanılmaz bir kurtarış yaptığını ifade etti.

Almanya

Türkiye Avusturyayı Avrupa Şampiyonasının dışına itti araç konvoyu başladı başlığını kullanan Spiegel dergisi kaleci Mert Günok tarih kitaplarına geçecek bir kurtarış yaptığını belirtti.

Haberde Gizli favori Avusturyanın hayal kırıklığına uğradığı ve Türkiyenin Avrupa Şampiyonası rüyasının devam ettiği kaydedildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung ise Avusturya Milli Takım Teknik Direktörü Ralf Rangnickin büyük bir fotoğrafına yer vererek Ağır kederli başlığını kullandı.

Haberde Avusturyanın Alman olan antrenörünün elenmelerine inanmakta güçlük çektiği ve 66 yaşındaki teknik adamın Leipzigde Türkiyeye karşı alınan 2-1lik yenilgiden çok etkilendiği aktarıldı.

Spor dergisi Kickerdeki haberde de Merih Demiralın Avusturyayı şoke ettiği belirtildi.

Türkiyenin Euro 2024te çeyrek finale yükselmesinin pek çok kişiyi şaşırttığı ifade edilen haberde, Favori olarak görülen Avusturya, Merih Demiralın golleriyle iki kez şoka uğradı ve Michael Gregoritschin golüne rağmen elenmekten kurtulamadı. ifadelerine yer verildi.

Alman Bild gazetesi Türkiye sansasyonu başlığıyla verdiği haberinde Türkiyenin haklı bir galibiyet alarak adını çeyrek finale yazdırdığı belirtildi.

Almancada dışarı anlamına gelen Raus kelimesiyle Avusturyayı birleştiren gazete Raustria yani Avusturya dışarı şeklinde bir ifade kullandı.

Haberde Türkiyenin EURO 2024ün gizli favorisi olan Avusturyayı elemeyi başardığına işaret edilerek teknik direktör Ralf Rangnickin takımının pes ettiği yorumunda bulunuldu.

Haberde milli oyuncu Merih Demiralın Türkiyenin kahramanı olduğunu vurgulandı.

İspanya

İspanya basını, Avrupa Futbol Şampiyonasında Avusturyayı 2-1 yenerek çeyrek finale çıkan A Milli Futbol Takımına geniş yer ayırarak, asistleri veren Arda Güler, golleri atan Merih Demiral ve kurtarışlarıyla kaleci Mert Günoku öne çıkardı.

As gazetesi, Demiral, Gülerin rolünü aldı başlığını atarak, Türk stoper, Real Madridli oyuncunun asistlerinin ardından iki gol attı. Avusturya oyunun bazı bölümlerinde geride kaldı ama Türkiyenin direnişi kahramancaydı. diye yazdı.

Yapılan yorumda, Türkiye harika bir başlangıç ??yaparak Avusturyayı devirdi. Arda Gülerin dehası ve baskılara karşı gelme kapasitesi Türkiyeye yardımcı oldu. Bu Avrupa Kupasında şu ana kadar görülen en büyük kahramanlık örneği. Zehirli bir korner atışında topu sert bir şekilde ceza sahasına sokan Gülerin vuruşu ilk gole hayat verdi. Türkiye savunulması zor bir kaya gibi özellikle de Baumgartnerin yarattığı muazzam ataklara karşı. Türkiye topla ne yapacağını bilmese de, Demiral, Pentzi vurdu. denildi.

Gazetede ayrıca şu ifadeler dikkati çekti:

Avusturya yara aldı. Montella İtalyan damarını çıkardı ve bazen 5li bir savunma yaptırdı. İleride pozisyon yaratması için ise Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz ve başta Arda Güler 3lüsünü bıraktı. Türk yüreğine ve tutkusuna uygun mükemmel bir senaryo. Kıtanın en güzel takımı olmayacak ama ruhu olan bir takım ve çeyrek finale çıkmayı hak etti.

Marca gazetesi de Güler icat ediyor, Demiral son vuruşu yapıyor, Günok kurtarıyor... ve Türkiye hayal ediyor ifadesini başlığına çıkardı. Osmanlılar son 16larda Avusturyayı eliyor diye yazan gazete, Leipzigde harika bir geceydi. Bir Avrupa Kupasında sıradan bir maçın bile harika olabileceğini kanıtı oldu. Türkiye hayal kurmaya devam ediyor ve çeyrek finaldeki rakibi Hollanda. Güler yaratıcıydı ve asistleri verdi, Demiral sonucu getirten golleri attı ve Günok son anda stratosferik bir kurtarış yaptı. Türkler tam gaz gidiyor. değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, Alman sokaklarını mutlulukla doldurmak için Arda Gülerin ayaklarının dibinde şeklinde başlık atan Sport gazetesi de Stratejide çok iyi bir Arda Güler ve heybetli bir Demiralin olduğu duran toplardan elde edilen bir zafer. Maç Türkiye için daha iyi başlayamazdı. Günokun sondaki muhteşem kurtarışı da Almanyadaki Türkiyeyi zafere taşıdı. ifadelerini kullandı.

Diğer İspanyol gazetelerinde de şu değerlendirmeler öne çıktı: La Vanguardia Türkiye, Avusturyayı havadan mağlup etti. Günok vahşi bir kedi gibi uzandı ve Türkiyenin zaferini ilan etti., El Pais Demiral ve Günok Avusturya makinesini söktü. Taraftarının verdiği cesaret ve erken gelen gol Türklerin moralini adrenalin gibi yükseltti. Güven ve duygu kokteyli onları geliştirdi. Kontrolleri, oyun ritmini, duraklamaları doğru yaptılar. İyi karar verdiler. İyi kapattılar. Ezilmiş rakiplere mutlu bir şekilde baskı uyguladılar ve zaferi yakaladılar., El Mundo Dev Demiral, Almanyada Osmanlı hezeyanına neden oldu: Türkiye, Avusturyayı yendi, çeyrek finalde. Merih Demiral ve Abdülkerim Bardakçı tüm yüksek toplarda muhteşem bir kapasiteye sahipti. Günok son anda hayati bir kurtarış yaptı. Türkiye ve tutkusu çeyrek finalde Hollandanın karşısına çıkacak ama rakip kim olursa olsun fark etmez, çılgın heyecan aynı ve gerçek.

Belçika

Kamu yayıncısı RTBF, maçın sonucunu Euro 2024: Muhteşem maçın sonunda Türkler Avusturyanın dönüşüne direnerek çeyrek finale çıkacak manşetiyle duyurdu.

Türkiyenin 57. saniyede attığı golün ardından stadyumda bir sevinç patlaması yaşandığının belirtildiği haberde, Avusturya savunması korneri iyi kullanamadı ve Demiral altı metreden topu devraldı ve nakavt aşamasında Euro tarihindeki en hızlı golü attı. denildi.

Haberde Demiralin ikinci golüyle ilgili Rangnickin adamları soğuk duş aldı ifadelerini kullanıldı.

RTL de Demiralın golüyle Avusturyanın rüyasına son veren Türkiye, çeyrek finalde Hollandaya meydan okuyacak manşeti kullanıldı.

Demiralin golünün şampiyonadaki en hızlı ikinci gol olduğu, Avusturyanın iki büyük fırsatı kaçırdığı, ikinci yarıda Avusturyanın baskı kurmaya çalıştığı belirtilerek, Tam tersine Türkler daha etkiliydi. denildi.

Sporza isimli spor gazetesinde Avusturyaya karşı muhteşem bir maçın ardından Türkiye çeyrek finalde manşetini girdi.

Haberde Merih Demiral iki gol atarak beklenmedik kahraman ilan edilirken, kaleci Mert Günok son saniyelerde yaptığı muhteşem kurtarışla eşitliği önledi. Şimdi Hollanda, Türkiyeyi bekliyor. ifadeleri kullanıldı.

Türk taraftarların desteğinden de övgüyle söz edilen haberde, Türkiye büyük bir özveriyle oynadı. Avusturya maçın hakimiyetini sağlayamadı. denildi.

Anvers Haberleri internet sitesinde de Türkiye, Demiralın iki golü ve kaleci Günokun muhteşem kurtarışı sayesinde sürpriz bir şekilde Avusturyayı evine gönderiyor. denildi.

Haberde karşılaşma Avrupa Şampiyonasının şu ana kadarki en unutulmaz maçı olarak nitelendi.

Fransa

Fransız spor gazetesi LEquipe Türkiye Avusturyayı şaşırtıyor ve EURO 2024te çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak başlıklı haberinde, Türkiyenin galibiyetinde Merih Demiralın rolüne vurgu yaptı.

Haberde, 26 yaşındaki futbolcunun attığı çift golün, çifte mutluluk getirdiği belirtildi.

20 Minutes gazetesi ise, Türkiyenin, Demiralın çift golü ve kaleci Mert Günokun müthiş hareketi sayesinde çeyrek finale yükseldiğini yazdı.

Haberde, dün akşamki Türkiye-Avusturya maçında, çeyrek finalin son bileti için mücadele edildiği kaydedilirken, Türkler, EURO 2024ün son 16 turunda Avusturyaya karşı bir sürpriz gerçekleştirdi. değerlendirmesine yer verildi.

RMC Spor kanalı ise Günokun maçın son anlarındaki kurtarışına dikkat çektiği habere, Türk kalecinin son dakikada muhteşem kurtarışı başlığını attı.

Haberde, Günokun bu hamlesiyle Avusturyalıların tüm hayallerini yıktığı aktarılırken, İstatistiklere göre Türkiyenin kalecisinin Avusturyanın girişimini durdurma şansı neredeyse yoktu. yorumuna yer verildi.

Yunanistan

A Milli Futbol Takımının Avrupa Futbol Şampiyonasında Avusturyayı 2-1 yenerek çeyrek finale çıkması Yunanistandaki birçok spor sitesinde geniş yer tuttu.

Spor haberleri veren Sport-fm isimli haber portalı, Türkiye, henüz iyi akşamlar der demez Avusturyayı şok etti başlığını kullandı.

Haberde, Merih Demiralın maçın henüz başında attığı golle A Milli Futbol Takımının avantaj sağladığı vurgulanarak, kaleci Mert Günokun da efsanevi bir kurtarış yaptığı dile getirildi.

Demiralın dün akşamki performansına vurgu yapan haber portalı news247 de Türkler kahraman Demiral ve yüzyılın kurtarışıyla ilk 8e yükseldi başlığını kullandı.

Demiraldan kahraman olarak bahseden haberde, Günokun 95inci dakikadaki kurtarışı nedeniyle de Günaktan Büyük Kurtarıcı diye bahsetti.

Dünkü mücadele için ise Türklerin 2008den beri Avrupa Futbol Şampiyonasındaki en iyi ilerleyişi değerlendirmesi yapıldı.

Gazzetta spor sitesi ise Demiral, savunmadaki kaostan faydalandı ve Türkler için skor yolunu açtı başlığını kullandığı haberde, A Milli Futbol Takımının ideal bir başlangıç yaptığını vurguladı.

İsviçre

İsviçrede ulusal çapta yayımlanan tek gazete Blick, haberini Demiralın iki golü Avusturyayı gözyaşı vadisine sürükledi başlığıyla duyurdu

Avusturyanın turnuvanın gizli favorisi olduğu ve ilk kez Avrupa Şampiyonasında çeyrek finale çıkmak yerine ülkesine dönmek zorunda kaldığı belirtildi.

Haberde, Tutkuyla savaşan Türkler cumartesi günü Hollandaya meydan okuyacak. İfadeleri kullanıldı.

Ülkede Almanca yayın yapan SRF televizyonu, Avusturya Türklere karşı başarısız olduğu başlığıyla haberini servis etti.

Müsabakadaki tüm gollerin kornerden geldiğine yer verilen haberde, Türkiyenin çeyrek finalde Hollandaya karşı mücadele edeceği belirtildi.

İsviçre kamu yayın kuruluşu RSI, Türkiyenin galibiyetine ilişkin Demiralın desteği Türk halkını coşturdu. değerlendirmesinde bulundu.

Almanca yayın yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) ise Avusturya Türkiyeye karşı elendi başlığıyla duyurduğu haberinde, Türkler, gizli favori Avusturyanın tüm hayallerini yerle bir etti. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git