'BÖYLE BAŞA BÖYLE TARAK'

'BÖYLE BAŞA BÖYLE TARAK'

Haberler 30.01.2012 - 00:00 Son Güncelleme : 30.01.2012 - 00:00

Diyarbakırsporun eski antrenörlerinden Nevzat Türker, Diyarbakır takımlarından kovulan yerli antrenörler ile kulüp yöneticilerini bombaladı. Önce meslektaşlarına çıkışan Türker,Nasıl gelirsen öyle gidersin.İlkeli olmazsan seni gönderen yöneticilere karşı dilin kısa olur. O yöneticiler de yerli antrenörleri paçavra gibi kullanmaktan vazgeçmeli artık. dedi.

İLKELİ OLMAMANIN SONUCUDUR

Önce şuna bakmak lazım. Kulüplerimizi yönetenler Diyarbakırlı antrenörleri istedikleri için mi yoksa dışarıdan kimseyi getirecek paraları olmadığı için mi arkadaşlarımızı göreve getiriyor?.Bana göre parasal sıkıntıdan dolayı nasıl olsa atlaya atlaya gelecekler diye düşündükleri için zaman zaman yerliye yöneliyorlar. Yerli antrenörleri hiçbir zaman birinci sınıf olarak görmüyorlar. Bunun sorumlusu ilkesiz davranan antrenörlerdir. Arkadaşlarımız yöneticilere çok güzel yem oluyor. Yönetici mecbur kalıyor bizimle çalışmaya ama biz arkadaşlarımızı alt etmek için devreye memleketi sokuyoruz. Peki kimin yerine göz koyuyoruz?.Kendi hemşerimizin yerine. Sen bu şekilde gelirsen günün birinde o yöneticiler geldiğin şekilde seni yollar. Nitekim böyle yapıyorlar. Zaten etik şekilde gelmemişsin, binbir türlü ilişkiyi kullanarak zorla kendini atmışsın oraya,bari seni onlar göndermeden sen ayrıl.Onurlu duruş sergile ama onu da yapmıyorsun.Seni kovana kadar yapışıyorsun koltuğa. Birkaç kişinin ilkesizliği yüzünden koca bir camianın itibarı yerle bir oluyor. Ayak oyunlarıyla gelirsen seni kovdukları zaman da konuşacak sözün olmaz.O zaman ne basın ne de bu camia seni savunamaz.

YÖNETİCİLER HADDİNİ BİLMELİ

Yöneticiler çok kurnaz.Kendi başarısızlıklarını yerli antrenöre mal ediyorlar. Yabancıya her türlü maddi imkan ve transfer desteği ama yerliye bunların hiç birini verilmez. Yerli antrenörleri hor görme,aşağılama ve sorgusuz-sualsız şekilde göndermeler. Başarılı oldukları halde gönderilen hocalarımız bile var. Gazetelere verdikleri demeçlerde yerli antrenöre güvenmediklerini ima eden yöneticiler var. Acaba onlar bu kulüplere ne vermiş?.Kulübe faizle para veren yöneticiler, cebinden kuruş koymadan yöneticilik yapanlar suçlu yoksa bizler mi suçluyuz?. Yöneticiler haddini bilmeli ve birkaç ilkesiz yüzünden koca bir antrenörlük camiasını paçavra gibi kullanmaktan vazgeçmeli. çok açık söylüyorum ;Diyarbakırsporun yöneticileri 20 yıl öncesine kadar saygı ile anılır. Hepsini aynı kefeye koymamak kaydıyla son 20 yılda bunu hak eden kaç kişi var?. Tabi cebinden para veren,artı değer koyanlar da var,onlar zaten ayırt ediliyor. Ama çoğunluğu ne yazık ki zarar vermiştir,vermeye de devam ediyorlar. Bu sözlerim diğer kulüpler için de geçerlidir. Diyarbakırsporun bir yöneticisi gazetelere verdiği demeçte takımdan ayrılan teknik adamları işaret ederek başarısızlığı onlara yüklüyor. Kimse de çıkıp cevap vermiyor. Daha önce çalışan Recep Bayık ve Murat Yiğiter ciddi değiller miydi?. Menfaat için yöneticilik kalkanı altına girenler ile ilkesiz ve duruşu olmayan antrenörler hem sporumuzu hem de kulüplerimizi bu hale getirmiştir. Bunların artık temizlenmesi lazım.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır