Bu dünyadan bir Vekin Aktan geçti!

Aktif futbol oynadı, Diyarbakırspor’un kurulmasına öncülük etti, Diyarbakırspor’un büyük başarılarında başkanlık ve yöneticilik yaptı. İş insanı olarak hemşehrilerine kol kanat gerdi. Vekin Aktan'ın vefatı spor camiası başta olmak üzere Diyarbakır kamuoyunda üzüntü yarattı.

Haberler 02.09.2024 - 19:42 Son Güncelleme : 02.09.2024 - 19:42

Aktif futbol oynadı, Diyarbakırsporun kurulmasına öncülük etti, Diyarbakırsporun büyük başarılarında başkanlık ve yöneticilik yaptı.
İş insanı olarak hemşehrilerine kol kanat gerdi.
Vekin Aktanın vefatı spor camiası başta olmak üzere Diyarbakır kamuoyunda üzüntü yarattı.

Aktan ailesine taziye ziyaretinde bulunan Diyarbakırsporun son şampiyon Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, geçen yıl Vekin Aktanı ziyaretinde çekilen videoyu paylaştı. Yakut,Vekin amca sadece Diyarbakır için değil Türkiye için bir değerdi diye konuştu.

Dün İstanbulda vefatı eden iş insanı Vekin Aktan, Diyarbakır sporuna yaptığı katkılarla da biliniyor.
Diyarbakırsporun kuruluşuna öncülük eden Yıldızsporda aktif futbol oynayan Vekin Aktan, daha sonra başkanlığını yaptığı Diyarbakırsporu o dönem Türkiyenin en önemli kulüplerinden biri haline getirdi.
Sporla olan bağı hiç kopmadı. Bir çok dönemde Diyarbakırspora maddi ve manevi katkılarda bulundu.

Videoda Eski Güzel Günleri Anlatıyor
Diyarbakırsporun eski başkanı Dr. Abdurrahman Yakutun vefat etmeden önce ziyaret ettiği Vekin Aktan, çekilen videoda eski güzel günleri anlatıyor.
Yakut, bu kez vefatından sonra İstanbulda Aktan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Vekin Aktanın gerek Diyarbakır gerekse Türkiye için önemli bir değer olduğunun altını çizen Yakut,Diyarbakırspor başta olmak üzere çok önemli hizmetlerde bulundu. Renkli bir kişiliği vardı. Hemşehrilerine ve memleketine ayrı bir değer verirdi. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum diye konuştu.

Ana Sayfaya Git