Cumhurbaşkanı Caparov, milli güreşçilerle buluştu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan milli güreşçilerle bir araya geldi.

Haberler 26.09.2023 - 18:31 Son Güncelleme : 26.09.2023 - 18:38

Kırgızistanın başkenti Bişkekteki Ala-Arça Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezinde, Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgızistan Milli Güreş Takımı, antrenörleri ve federasyon yönetimini ağırladı.

Sırbistanın başkenti Belgraddaki 2023 Dünya Güreş Şampiyonasına katılan 30ü aşkın ülke arasında üçüncü sıraya yerleşen Milli Güreş Takımı için büyük başarı olduğunu vurgulayan Caparov, Ülke tarihinde ilk kez böyle bir sonuç elde edildi. Bu başarılar, milyonlarca Kırgızistan taraftarını gururlandırdı. dedi.

Vatandaşları adına sporcuları ve antrenörleri tebrik eden Caparov, 2024 yılında Pariste düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazananlardan umutluyuz ve güvenimiz büyük. Ülke bayrağını gururla ve yüksekte dalgalandıran sporcularımızı şüphesiz görmezden gelmeyeceğiz ve başarılarını takdir edeceğiz. ifadesini kullandı.

Caparov, Sırbistanda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Aysuluu Tınıbekovaya ve Akjol Mahmudov, Joloman Şarşenbekov, Ayperi Medetkızı, Tayırbek Jumaşbekuulu ile antrenörlerine para ödülü takdim etti.

Ana Sayfaya Git