D.Bekirspor depremi

Büyükşehir Belediyespor’un isim değişikliği yaparak Diyarbekirspor adını almasının beklendiği günün arefesinde Diyarbakırspor’da kongre kararı alındı. Kararın zamanlaması dikkat çekerken,Edemen ;”Kongre kararının özellikle bu süreçte gerekli olduğunu düşündük.” dedi.

Haberler 12.07.2012 - 13:11 Son Güncelleme : 12.07.2012 - 13:11

TARİHE KARIŞMA TEHLİKESİ

Son yıllarda dibe vuran Diyarbakır futbolunda ilginç bir süreç yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesporun bugünkü kongresinde Diyarbekirspor adını alarak yola devam etmesi beklenirken, 45 yıllık mazisine rağmen tarihe karışma tehlikesini en üst seviyede yaşayan Diyarbakırsporda yönetim sürpriz şekilde kongre kararı adı.

Takımın küme düştüğü ve ligin sona erdiği Mayıs ayından bu yana yaklaşık 2.5 ay geçmesine rağmen devam sinyali veren ancak yeni sezonla ilgili hazırlık yapmayan ve sessizlik içinde gelişmeleri takip eden yönetimin Diyarbekirspor adıyla ilgili kararın alınacağı bir günün arefesinde bu kararı alması dikkat çekti.Yasal süre 15 gün olduğu için kongrenin 26 Temmuzda yapılacağı kaydedildi.

KARARI EDEMEN AÇIKLADI

Kulübün resmi sitesinde açıklama yapan Başkan Nurullah Edemen,Diyarbakırda son günlerde gelişen sportif gelişmeler doğrultusunda yeniden yapılanma ve gelecek olan yönetim adaylarının önünü açmak adına kulübümüzün geleceği için kongre kararı alınması uygun bulunmuştur. Liglerin başlamasına zaman varken ve yeni oluşacak ekibin çalışma zamanı yaratabilmesi adına alına kongre kararı alma gerekliliğini hissettik. Bu süreç içinde kulüp ve takımla ilgili çalışmalarımız her zamanki gibi devam edecektir. En geç 15 gün içinde planlanan kongrenin Diyarbakırspora yakışır bir şekilde yapılması için tüm yöneticilerimiz üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir.

KONGRE KARARI ÇOK GEREKLİYDİ

Genel kurula katılacak delegelerimizin seçme ve seçilme hakkına sahip olabilmeleri ve herhangi bir sorun yaşamaması için yıllık üye aidatlarını kulübümüze makbuz karşılığı ödemeleri gerekmektedir. Bu sürecin Diyarbakırspora hayırlara vesile olmasını diliyor ve oluşacak çalışmalarda aday olacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Kongre kararının yaşanılan bu süreçte gerekli olduğunu özellikle belirtiyoruz. Gerekli geniş açıklama önümüzdeki günlerde basın açıklaması ile yapılacaktır. dedi.

Ana Sayfaya Git