Derbide gülen taraf Fenerbahçe

Spor Toto Süper Final 2. maçında lider Galatasaray'ın konuğu olan Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla liderle arasındaki puan farkını 2'ye indiren Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk yarışında önemli bir adım atmış oldu.

Haberler 22.04.2012 - 21:45 Son Güncelleme : 22.04.2012 - 21:45

Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan maça iyi başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Seyirci avantajıyla topa daha çok sahip olan Sarı-Kırmızılılar, bir türlü pozisyon üretme başarısı gösteremedi.

O ana kadar aldığı topları hızlı ataklara dönüştürme eğiliminde olan Fenerbahçe, sürpriz bir isim ile 17. dakikada 1-0 öne geçti. Alex’in ara pasına hareketlenen Ziegler, gole imza atan isimdi. 0-1

Golün şokunu üzerinden atan Galatasaray, rakip kalede etkili ataklar geliştirdi. 45. dakikada defansın arkasına hareketlenen Necati, topu kaleci Volkan’ın üzerine nişanlayınca soyunma odasına 1-0 konuk ekip üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıyı neredeyse tek kale oynayan Sarı-Kırmızılılar, kalesinde devleşen Volkan’ı geçme başarısı gösteremezken, 68’de sahneye Selçuk İnan çıktı. Kazanılan serbest vuruşta jeneriklik bir gol atan milli oyuncu maça denge getirdi. 1-1

Bu golden sonra 75. dakikaya kadar Fenerbahçe kalesinden neredeyse her geldiği pozisyonda gole yaklaşan Sarı-Kırmızılılar, Aydın Yılmaz ile yüzde yüzlük bir gol posizyonundan sonuç alamadı.

İkinci yarının 79. dakikasında Bienvenu’nun pasına hareketlenen Stoch, ikinci yarıda Muslera’yı ilk defa gören takımı adına durumu 2-1’e getiren golü attı.

Son dakikalarda Sabri’nin şutu kaleci Volkan’da kaldı. Baros ise müsait pozisyonda topu direğin yanından auta gönderince karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 40’a yükseltirken, Galatasaray 42 puanda kaldı.

Ana Sayfaya Git