Derikspor şehit kaymakama verdiği sözü tuttu

Mardin 1. Amatör Lig Kırmızı Grup takımlarından Derikspor'da forma giyen futbolcular, bu sezon şampiyonluk ipini göğüsleyerek, PKK tarafından geçtiğimiz yıl şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'e verdiği sözü tuttu.

Haberler 19.04.2017 - 13:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deriksporlu futbolcular, çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname kapsamnda Mardinin Derik Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Safitürkün Mardin 1. Amatör Lig Krmz Grup takmlarndan Deriksporda forma giyen futbolcular, bu sezon ampiyonluk ipini göüsleyerek, PKK tarafndan geçtiimiz yl ehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürke verdii sözü tuttu.

Desteiyle sezona iyi bir balangç yapt. Safitürkün PKKllarca makam odasna tuzaklanan patlaycnn 10 Kasm 2016da infilak ettirilmesi nedeniyle ehit dümesinin ardndan, futbolcular sezon boyunca üzerinde onun fotorafnn bulunduu kalbimizdesin yazl tiörtle antrenmana çkt. Her maç öncesinde Safitürkü rahmetle yad eden futbolcu ve yöneticilerin gösterdii mücadele ile Derikspor, 8 yllk tarihinde ilk kez ampiyon olarak bir üst lige yükseldi.

- Kupa Safitürk ailesine hediye edilecek

Derik Stadnda buruk bir kutlama yapan ve duygulu anlar yaayan futbolcu ve yöneticiler, Seni hiç bir zaman unutmayacaz, Hep Derik Fatihi olarak kalacaksn, yiler ölmez hep yaar, nur içinde yat güzel insan ve Derikspor ailesi olarak ehidimize verdiimiz ampiyonluk sözünü tuttuk, mutluyuz, gururluyuz yazl pankartlar tad.

Derikspor yönetimi ve futbolcular, tam kadro ehit kaymakamn mezarn ziyaret edip kupay Safitürk ailesine hediye etmeyi planlyor.

Stada gelen Derik Kaymakam Hakan Kafkas da elde ettikleri baardan dolay futbolcular ve kulüp yöneticilerini tebrik etti.

- Bakan Tutal: Keke kupay beraber kaldrabilseydik

Derikspor Kulübü Bakan Ali Osman Tutal, yaadklar buruk mutluluu AA muhabirine anlatt.

Bir üst lige çktklarn, ilçede ilk defa böyle bir baarnn elde edildiini belirten Tutal, ampiyonluk mücadelesine ehit Safitürk ile baladklarn, bu hedefi de onunla belirlediklerini söyledi.

Tutal, lk maçlar seyrettiimizde ehit kaymakam, çok iyi bir kadro var. Bu takm ampiyon olur, yeter ki biz bir arada olalm, bir aile olalm. Biz ampiyonluu getireceiz. demiti. O cümlesi hep aklmda. Biz de o ekilde hedefe kilitlendik. dedi.

Sezon devam ederken Kaymakam Safitürkün hain bir saldr sonucu ehit olduunu anmsatan Tutal, bu üzüntüyle sarsldklarn dile getirdi.

Büyük bir emekle, manevi güçle her zaman onu yanmzda hissederek yola koyulduk. Sorumluluumuzun bilincindeydik. Bugün bu hedefi gerçekletirmi olmak ayr bir mutluluk. çimizde büyük bir hüzün ve üzüntü de var. Keke bugün bu kupay beraber kaldrabilseydik ama maalesef terör odaklar ve uzantlar bu güzel insanmz bizden ald. Hem bu saldr hem de gerçekletirdikleri tüm saldrlar için terör örgütlerini lanetliyoruz. diyen Tutal, ampiyonluk hedeflerini yerine getirdiklerini, ikinci hedeflerinin de takm olarak ehit Kaymakam Safitürkün mezarn ziyaret etmek olduunu vurgulad.

Tutal, kupa ile Sakaryaya gitmeyi düündüklerini anlatarak, Maneviyatyla bir araya gelip beraber o kupay kaldrm olacaz. Kendisine verdiimiz sözü yerine getirdiimiz için çok gururlu ve mutluyuz. ifadelerini kulland.

- Özkanca: Buruk bir sevinç yayoruz

Derikspor Teknik Direktörü evket Özkanca, kulüpte ilk kez ampiyonluk yaadklarn aktard.

Bu sezon ligde yer aldklar grupta birinci olduklarn anlatan Özkanca, play-offlarda da lider olarak Bölgesel Amatör Lige çktklarn belirtti.

Sezon banda Kaymakam Safitürkün büyük desteini gördüklerine iaret eden Özkanca, Bir yandan ampiyon olduk sevinçliyiz, bir yandan da üzgünüz. Biz her maça onun fotoraflarnn olduu tiört ve pankartlarla çktk. diye konutu.

Deriksporu ampiyon yapp bir üst lige çkarma sözünü yerine getirmenin mutluluunu yaadklarn vurgulayan Özkanca, çok zor artlar altnda mücadele ettik ve ampiyon olduk. Buruk bir sevinç yayoruz. çileri Bakanmz da 2 gün önce arayarak, ampiyonluumuzu tebrik etti. Ona vereceimiz en güzel hediye önce dua, sonra da bu kupay mezarna götürüp ailesine teslim etmektir. eklinde konutu.

- Kaptan Tuncay: Sözümüzü yerine getirdik

Derikspor takm kaptan Tuncay Elik, Fatih abi olarak gördükleri Safitürkün büyük desteini aldklarn söyledi.

Yaadklar üzüntüyü içlerine gömüp ampiyonluk için daha youn bir emek harcadklarna dikkati çeken Tuncay, ehidin maneviyatnn takm üzerinde çok etkili olduunu belirtti.

çok güzel bir sezondan alnlarnn akyla çktklarn ifade eden Tuncay, Bu kupay ne olursa olsun sahada kazanacaz, dedik. Bu kupay Sakaryaya da götüreceiz. Buruk bir sevinç var. En azndan vicdanen rahatz, sözümüzü yerine getirdik. diye konutu.

- Futbolcu Mehmet Ali: Fotorafna bakp motive oluyorduk

Futbolculardan Mehmet Ali Babayiit, Kaymakam Safitürkün ehit edildii ana kadar her zaman desteini gördüklerini söyledi.

Zor bir dönemi atlatarak takm ampiyonlua tadklarna iaret eden Mehmet Ali, öyle konutu:

ampiyon olacamza inanyorduk. Maça çkmadan önce fotorafna bakp motive oluyorduk. Biz bu kupay kazanacaz. deyip maça çkyorduk ve galip geliyorduk. Bu ekilde ampiyon olduk.

Oyunculardan Lokman Türk, hüzünlü olduklarn dile getirerek, Fatih aabeyimizi kaybettik. çok anlaml bir ampiyonluk oldu. Allaha çok ükür sözümüzü tuttuk. Kupamz Allahn izniyle Sakaryaya götüreceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git