Fatih Terim hakkında zorla getirme kararı

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davası kapsamında Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasında, müşteki Fatih Terim hakkında zorla getirme kararı verildi.

Haberler 27.02.2025 - 10:14 Son Güncelleme : 27.02.2025 - 10:14

Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 18 Şubatta görülen duruşmaya, tutuklu sanık Seçil Erzan ile tutuksuz sanık Hakan Ateşin avukatları katıldı. Duruşmada müşteki Fatih Terimin avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Fatih Terimin avukatının, müvekkilinin yurt dışında olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılamayacağını tutanakla bildirdiğini ifade etti.

Sanık Erzanın avukatı Serkan Sarıyaprak, Fatih Terimin mazereti konusunda, yargılamanın yapıldığı İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesince yurda giriş-çıkış kayıtlarının araştırılmasını talep etti.

Sanık Hakan Ateşin avukatı Birsen Elmas ise esas yargılamanın 21 Nisanda yapılacağını, bu ay içerisinde yeni bir talimat duruşması yapıldığı takdirde müvekkilinin duruşmaya gelme ihtimali olduğunu söyleyerek, yeni bir duruşma günü verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan Bodrum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Fatih Terim hakkında yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzanın bir bankanın Leventteki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent çevikerden kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak müşteki çevikerin daha sonra Erzana ulaşmaya çalışsa da bunun gerçekleşmediği, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzanın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzanın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturduğu, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

- Ceza istemleri

Sanık Erzanın özel belgede sahtecilik ve tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçlarından 109 yıldan 358 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürkün de aynı suçlardan 3 ile 98 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanık Rüya Sağırın ise nitelikli dolandırıcılık suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghaninin tefecilik suçundan ayrı ayrı 2şer yıldan 6şar yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılması talep edilirken, Nur Erkasapın ise tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık suçundan 9 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve bu dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verilen iddianamede ise Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdunun 24 müştekiye karşı nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri iddiasıyla 72şer yıldan 240ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git