Galatasaray "karantina"dan çıkamadı

Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına iyi başlayan ve şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelen Galatasaray'a, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen 3 aylık ara yaramadı.

Haberler 30.06.2020 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarnda mutlu sona ulaan sar-krmzl takm, bu sezona üst üste üçüncü ampiyonluk hedefiyle balad.

Yaz transfer döneminde Radamel Falcao, Mario Lemina, Florin Andone, Steven Nzonzi, Ryan Babel, Jean Michael Seri gibi önemli oyuncular transfer ederek giren Galatasaray, sezonun ilk yarsn sakatlklar nedeniyle istedii gibi geçiremedi.

Devre arasna lider Demir Grup Sivassporun 10 puan gerisinde giren sar-krmzl ekip, ikinci yarda ise farkl bir grafik çizdi. lk yarnn son maç ile ikinci yarnn ilk 7 karlamasn kazanan Galatasaray, 24. haftada liderlik koltuunda oturan Trabzonspor ile arasndaki puan farkn 3e kadar indirdi.

Daha sonra tüm dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgn tedirginliinin Türkiyede de görülmeye balanmasyla beraber Galatasaray üzerinde kara bulutlar da dolamaya balad.

Sar-krmzl takm, Süper Ligin 25. haftasnda 8 Mart Pazar günü deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile berabere kalrken, bu karlamadan 2 gün sonra Türkiyedeki ilk koronavirüs vakas görüldü.

Salgn nedeniyle 26. haftada sahasndaki Beikta derbisine seyircisinden yoksun çkan Galatasaray, bu müsabakadan da beraberlikle ayrld. Derbiden birkaç gün sonra ise salgn nedeniyle Türkiyedeki spor organizasyonlar ertelendi.

- Yöneticiler ve Terim koronavirüse yakaland

Beikta ile 15 Martta oynanan derbiden sonraki süreç, Galatasaray açsndan adeta kabusa döndü.

Derbiden birkaç gün sonra teknik direktör Fatih Terim, ikinci bakan Abdurrahim Albayrak ve bakan yardmcs Yusuf Günay koronavirüse yakaland.

Hastanede gözetim altna alnan Terim, Albayrak ve Günay, tedavilerinin ardndan taburcu edildi.

- Bakan Cengiz, kritik ameliyatlar geçirdi

Sar-krmzl kulüpte yaanan salk sorunlar, Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günayn Kovid-19 geçirmesiyle snrl kalmad.

Beikta derbisinden sonra koronavirüse yakalanan Terim, Albayrak ve Günay ile toplant yapan ancak virüsün bulamad Bakan Mustafa Cengiz, sonrasnda ciddi salk sorunlaryla mücadele etti.

Ani rahatszlnn ardndan mays aynn ilk haftasnda hastaneye yatrlan Cengiz, önce beyin ameliyat geçirdi. Cengiz, 15 Maysta taburcu edilmesinden 3 gün sonra bu kez mide ameliyat için hastaneye yatt.

- Sakatlklar takmn yakasn brakmad

Sar-krmzl takmda birçok as futbolcu salgn sonrasnda sakatlk yaad.

Salgn nedeniyle yaklak 3 ay ara verilen ligde geri dönü için çalmalarn sürdüren Galatasarayda ilk olarak Brezilyal savunma oyuncusu Marcao sakatland. Haziran aynn ilk haftasnda antrenmanda sakatlanan Marcaonun sol iç yan balarnda hasar tespit edildi.

Sar-krmzl takm, liglerin tekrar balamasyla ilk maçn deplasmanda çaykur Rizespor ile oynarken, bu karlamada kaleci kaptan Fernando Muslerann baca krld, Florin Andone de diz sakatl yaad. ki futbolcu da sezonu kapatt.

çaykur Rizespor müsabakasnda Ryan Donk ile Adem Büyük de cezal duruma dütü.

Ligin 28. haftasnda Gaziantep FKyi konuk eden sar-krmzl ekip, bu müsabakada da Radamel Falcaonun sakatlyla sarsld. Galatasarayda ayrca Ahmet çalk ve Mariano Filho da gördükleri kartlarla cezal duruma dütü ve 29. haftadaki Medipol Baakehir karlamasnda forma giyemedi.

Galatasarayda son olarak dün oynanan Medipol Baakehir maçnda Mario Lemina ile Martin Linnes sakatland.

Sar-krmzl ekip, sakatl nedeniyle sezonun ikinci yars için lisans çkarlmayan Cristian Luyindamann yan sra Fernando Muslera, Florin Andone, Marcaodan bu sezon yararlanamayacak.

Radamel Falcao, Mario Lemina ve Martin Linnesin durumlar ise henüz netlik kazanmad.

- Salgn sürecinde maç kazanamad

Galatasaray, Türkiyede salgnn etkili olmaya balad süreçten itibaren oynad 5 maçta galibiyet elde edemedi

Galatasaray, 1 Martta 3-0 kazand Gençlerbirlii müsabakasndan sonra çkt 5 lig maçnda Demir Grup Sivasspor, Beikta, Gaziantep FK ve Medipol Baakehir ile berabere kalrken, çaykur Rizespora da malup oldu.

- Liderin 8 puan gerisinde

Galatasaray, Süper Ligde bitime 5 hafta kala lider Medipol Baakehirin 8 puan gerisinde bulunuyor.

Sar-krmzl takm toplad 52 puanla dördüncü srada bulunurken, 53 puana sahip Demir Grup Sivasspor üçüncü, 58 puan olan Trabzonspor ikinci, 60 puan elde eden Medipol Baakehir ise zirvede yer alyor.

Galatasaray, ligin kalan bölümünde sahasnda Trabzonsporu konuk ettikten sonra üst üste iki deplasman maçnda Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü ile karlaacak. Sonra Göztepeyi arlayacak Galatasaray, sezonu d sahadaki Fraport TAV Antalyaspor müsabakasyla kapatacak.

Ana Sayfaya Git