Galatasaray turnayı gözünden vurdu

Cim-Bom, ezeli rakibi F.Bahçe'nin de gündemindeki 29 yaşındaki milli futbolcu Hamit Altıntop'la 4 yıllığına prensipte anlaştı. İş, Real Madrid'den bonservisi almaya kaldı. G.Saray, flaş transferini dün saat 16.42'de KAP'a bildirdi ve, 'Hamit Altıntop'un transferi için kulübü Real Madrid ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir' ifadeleri ile transferi duyurdu.

Haberler 11.07.2012 - 01:47 Son Güncelleme : 11.07.2012 - 01:47

İddiaya göre önce F.Bahçe’den haber bekleyen menajer Fezali, işi kızıştırmak istiyordu. İranlı menajer F.Bahçe yöneticisi Ali Yıldırım’ın kapısını çalarken Sarı-Lacivertliler’den beklediği 4 milyon euroyu alamadı. F.Bahçe, hem ihtiyaç fazlası hem de pahalı oluşu nedeniyle Hamit için çok ısrarcı olmadı. Yine Aykut Kocaman’ın ’Maliyeti 20 milyonu buluyor, ben Alex’in yerine oyuncu alınmasını isterim’ demesi Hamit için F.Bahçe’nin fiyat arttırmasının önündeki setti.

Galatasaray cephesine gelince. Yaklaşık 3 aydır Hamit Altıntop ile görüşmeler yapan Sarı-Kırmızılı takım dün milli futbolcu ile temasa geçti. Abdürrahim Albayrak bizzat ilgilendiği milli futbolcuya, ’Başkanımıza sözün vardı, artık bu işi bitirelim’ dedi. Hamit de olumlu yaklaşıp kendisinin G.Saraylı olması için büyük çaba gösteren Fatih Terim’i arayıp ’Hocam ben geliyorum’ dedi. Parasal işler Fezali’ye kaldı.

MOURİNHO ZATEN VERMİŞTİ

Hamit ile 4 yıllığına prensipte anlaşma sağlandı. G.Saray’ın 3.5 milyon euro (300 bin ilk 2 primi) yıllık ücret verip 20 bin euro da maç başı ödeyeceği belirtildi. Yani Hamit, 4 yıllık 14 milyon euro transfer ücreti her yıl da ortalama 750 bin euro da maç başı para verecek. Aslan, Real Madrid ile ise zaten ön görüşmeyi yapmıştı. Jose Mourinho’nun İstanbul ziyaretinde Fatih Terim, Portekizli teknik adam ile görüşüp Hamit için izin almıştı. Aslan’ın Hamit’in tapusunu Real Madrid’in 4 milyon euro istemesine rağmen 2 milyona alması bekleniyor. Hamit, doğuştan G.Saraylı olarak biliniyor.

Sırada Nene mi var

G.Saray, Hamit transferinden sonra Melo ve Nene’yi de bitirmeyi hedefliyor. Bir taraftan ’çıkmayan candan umut kesilmez’ misalı Burak Yılmaz’ın Lokomotiv Moskova ile anlaşmamasını bekleyen Aslan, PSG’den ayrılmak isteyen golcü Nene ile anlaşma zemini arıyor. Aslan, Nene için nabız yoklarken Melo’nun da 1-2 gün içinde bitmesi bekleniyor.

15 maç direkt oynarsam...

2004-2007 yılları arasında giydiği G.Saray formasına 2011-2012 sezonunun ikinci yarısında yeniden kavuşan Necati Ateş, kariyerine Sarı-Kırmızılı kulüpte devam etmekte kararlı. Dün Avusturya kampında gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli futbolcu, yeni sözleşmesindeki bir maddeyi açıklarken, ’Eğer 15 maç direkt oynarsam otomatikman sözleşmem ikinci yıla uzayacak. Ya da girdi-çıktı 30 maç olursa’ ifadesini kullandı.

AVRUPA İÇİN AÇIZ!

Hücum hattındaki yeni takım arkadaşı Umut Bulut’tan övgüyle söz eden Necati, önümüzdeki sezon Avrupa arenasında da başarılı olacaklarını iddia ederek, ’Şampiyonlar Ligi için biraz açız’ ifadesini kullandı. Ligdeki rekabete de değinen G.Saraylı futbolcu, ’Lig sürprizlerle dolu, aradan bir Anadolu takımı çıkabilir’ diye konuştu.

Troisi’yi alır mısınız?

Geçtiğimiz sezon, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Kayserispor’dan ayrılan James Troisi’nin G.Saray ile görüştüğü iddia edildi. Bonservisi elinde olan Avustralyalı futbolcunun, menajer Ertan Göksu aracılığıyla Sarı-Kırmızılı yöneticilere haber gönderdiği bildirildi.

Spartak, Melo’yu kapabilir

Ruslar transferde G.Saray’a bir darbe daha vurabilir... İtalyan La Stampa gazetesi, Burak Yılmaz’ın Lokomotiv Moskova’ya gitmesine engel olamayan Sarı-Kırmızılıların, Felipe Melo’yu da Spartak Moskova’ya kaptırabileceğini yazdı. Gazete, futbolcunun bonservisini elinde bulunduran Juventus’un, Spartak’tan gelen 10 milyon euroluk teklifi kabul ettiğini ileri sürdü...

Kazım’a 3. Lig’den teklif geldi!

Galatasarayın gözden çıkardığı Kazım’a, eski kulübü Sheffield United’ın talip olduğu öğrenildi. Halen İngiltere 3. Ligi’nde mücadele eden Sheffield’ın 2007’de F.Bahçe’ye 2 milyon sterline sattığı milli futbolcunun bonservisi için en fazla 400 bin sterlin verebileceği belirtildi.

Katar’dan Baros’a 5 mİlyon euro

Galatasaraylı Milan Baros’a, sürpriz bir teklif geldi. Çek golcünün transferi için harekete geçen Katar’ın Al Khor Kulübü’nün Sarı-Kırmızılı kulübe 5 milyon euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu öğrenildi.

AKŞAM

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır