İspanyol basını flaş gelişmeyi duyurdu: İlkay Gündoğan kabul etti!

Galatasaray, Barcelona'dan ayrılması durumunda İlkay Gündoğan'ı transfer etmek istiyor. Barcelona, Gündoğan'a 30 Ağustos'tan önce ayrılması için baskı yaparken, Suudi Arabistan'dan da tecrübeli futbolcuya teklif var

Haberler 19.08.2024 - 16:40 Son Güncelleme : 19.08.2024 - 16:40

Adı uzun süredir Galatasaray ile anılan İlkay Gündoğan ve Barcelona arasında sıcak saatler yaşanıyor.

İspanyol basınından Sportun haberine göre; Galatasaray, Barcelona ile yollarını ayırması halinde İlkay Gündoğanı transfer etmek istiyor.

AYRILMAYI KABUL ETTİ

Öte yandan Cadena Serin haberine göre; Barcelona, 30 Ağustostan önce ayrılması için İlkay Gündoğana baskı yapıyor.

Haberde, Barcelonaya yıllık maliyeti 18.75 milyon euro olan İlkay Gündoğanın, Barcelonadan ayrılmayı kabul ettiği kaydedildi.

SUUDİ ARABİSTANDAN DA TEKLİF VAR

Diğer yandan yine İspanyol basınına yansıyan haberlere göre Suudi Arabistandan da İlkay Gündoğana teklif var.

Cristiano Ronaldonun da formasını giydiği Al-Nassrın İlkay Gündoğanla ilgilendiği ve tecrübeli yıldızı renklerine bağlamak istediği haberleştirildi.

GALATASARAYIN YAKLAŞIK 2 MİLYON EURO LİMİTİ VAR

Diğer yandan Galatasarayın transferde kalan harcama limiti ise 2 milyon Euronun altında.

8

Geçen sezon futbolcu ve teknik heyete toplamda 107 milyon Euro hak ediş ödeyen sarı-kırmızılıların, TFFnin açıkladığı harcama limitinde sapma payıyla birlikte yaklaşık 2 milyon Euroluk alanı kaldı.

BU AY BAŞINDA TÜRKİYEYE GELMİŞTİ

İlkay Gündoğanın bu ay başında İstanbula gelmesi transfer görüşmesi olarak yorumlanmış; tecrübeli futbolcu reklam çekimleri için geldiğini söylemişti.

11

Havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gündoğan, hakkında çıkan transfer iddialarına da cevap vererek, şu an Türkiyeye gelme ihtimalinin olmadığını, İstanbula sadece reklam çekimi için geldiğini söyledi. Bir basın mensubunun Bir gün Galatasaray forması giyecek misin? sorusuna ise, bir gün olabileceğini ancak bu yaz kesinlikle olmayacağını vurgulamıştı.

12

Fenerbahçeyle ilgili bir soruya da cevap veren 33 yaşındaki oyuncu, Takip ediyorum. Fenerbahçenin Şampiyonlar Liginde maçları başladı. İnşallah ikinci maçı alırlar ve Şampiyonlar Liginde oynarlar ifadelerini kullanmıştı.

İlkay Gündoğan, A Milli Futbol Takımının EURO 2024teki performansıyla ilgili bir soruya da cevap vererek, Güzel hoşuma gitti. Hatta Amerikada Arda ile buluşmuştuk. Konuştuk biraz. Daha da ilerleyebilirlerdi ama bizim gibi Almanya gibi nasip değilmiş dedi. Arda Güler ile karşılıklı oynayacaklarını hatırlatan tecrübeli oyuncu, Kendisini çok severim. çok da karakterli bir çocuk. İnşallah önü açık olur daha da iyi yerlere gelir. Zaten Real Madrid gibi çok büyük bir takımda. Karşılıklı oynayacağız biz de çok iddialıyız şeklinde konuşmuştu.

14

Gündoğan, hakkında çıkan transfer iddialarıyla ilgili, Barcelonada çok mutlu mutluyum. Nasip kısmet her şey olabilir. Türkiyeyi çok seviyorum. Ailem burada yaşıyor. Tabii ki ailemi daha çok görmek isterim açıklamalarında bulunmştu.

15

Barcelonanın geçen yıl Manchester Cityden kadrosuna kattığı İlkay Gündoğanın Katalan ekibiyle sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor.Barcelona forması altında 51 maçta sahaya çıkan İlkay Gündoğan, 5 gol attı ve 14 asist yaptı.

9

Sarı-kırmızılı kulüp transfer gerçekleştirmek için elindeki oyuncularından bazılarıyla yollarını ayırmak ve Şampiyonlar Ligine kalmak durumunda.

Ana Sayfaya Git