Karatecilerde hedef Avrupa Şampiyonası

4-7 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli'de düzenlenecek Büyükler Avrupa Şampiyonası öncesi kamp çalışmalarına devam eden Karate Milli Takımı, şampiyonanın yapılacağı ilde günde çift antrenmanla turnuvaya hazırlanıyor.

Haberler 08.04.2017 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaelide düzenlenecek Büyükler Avrupa ampiyonas hazrlklarn sürdüren Karate Milli Takm, gözünü zirveye dikti. Geçtiimiz yl Fransada düzenlenen ampiyonay 12 madalya ile tamamlayarak ampiyona rekoru kran Ay-Yldzl ekip bu kez madalya saysn artrmak ve ev sahibi avantajyla genel klasmanda ilk sray almak istiyor.

Kocaelide bulunan Luxor Garden Hotelde kamp çalmalarna devam eden Karate Milli Takm, günde çift idmanla ampiyonaya hazrlanyor.

MURAT DELHASAN: YEN REKORLAR HEDEFLYORUZ

Takmn genel durumu hakknda deerlendirmelerde bulunan Milli Takm Teknik Direktörü Murat Delihasan, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerinin altn çizdi. Kamp dönemi içerisinde hazrlk turnuvalarna katldklarn da ifade eden Murat Delihasan, Milli takmn son durumuna baktmzda her ey iyi gidiyor. Sporcularmz oldukça moralli bir ekilde ampiyonaya hazrlanyor. Bu dönem içerisinde katldmz hazrlk turnuvalarnda performanslarn umut verici olduunu gördük. imdi önümüzde Fas var. Orada katlacamz turnuvada takmn son durumunu görüp Avrupa ampiyonas kadrosunu tam anlamyla belirleyeceiz diye konutu.

Son Avrupa ampiyonasnda 12 madalya ile rekor krdklarn hatrlatan teknik direktör, Hedefimiz her turnuvada bir öncekinden daha iyi sonuçlar almaktr. Burada da Fransada elde ettiimiz 12 madalyann üstüne çkmak ve yeni rekorlara imza atmak istiyoruz. Yeni bir teknik ekiple yola çktk. Tüm hocalarmz dünya karatesinde önemli ilere imza atm insanlar. Onlarn bilgi ve tecrübeleriyle takmmz yeni baarlar yakalayacaktr ifadelerini kulland.

Fransada altn madalya kazanan Uur Aktan kendini kantlam bir sporcu olduunu belirten baarl çaltrc, Uur bu seviyede Avrupann en iyisi olduunu ispat etti. imdi rakipleri onu çok iyi biliyor ve onun için hazrlanyor. Performansn yükselttii taktirde ayn baary yakalayabileceine güveniyorum deerlendirmelerinde bulundu.

UUR AKTA: UNVANIMI KORUMAK STYORUM

Geçtiimiz yl Fransada Avrupa ampiyonu olan Uur Akta, Kocaelideki organizasyonda unvann korumak istediini belirtti.

çok iyi bir hazrlk dönemi geçirdiklerinin altn çizen son ampiyon Akta, Kamp çalmalarmz tüm hzyla devam ediyor. Bu dönem içerisinde birçok hazrlk turnuvasna katldk ve iyi sonuçlar aldk. Kocaelide ülkemizi en iyi ekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacaz deerlendirmelerinde bulundu.

Kocaelide unvann korumak için tatamiye çkacan belirten Uur Akta, Geçen yl nasl antrenman yaptm biliyorum ve buna göre çalmalarma devam ediyorum. Rakiplerimin bana özel hazrlandnn farkndaym ama bu beni korkutmuyor. Önceki yla baktm zaman hatalarm ve eksiklerimi kolayca görebiliyorum diye konutu.

Ev sahibi olmann kendileri için bir avantaj olduunu ifade eden Akta, Kendi seyircimizin önünde maç yapacak olmamz bizim için büyük avantaj. Türk milletine genel klasmanda ampiyonluk sevincini yaatmak istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git