Masterler ligi startını alıyor

4 yıl önce Veysi Akar tarafından Diyarbakır merkezli startı verilen masterler futbolunun cazibesi ve kalitesi amatör liglerin üstüne çıktı. Kendisine has lig haline getirilen masterler oluşturdukları ligde 13 takım mücadele veriyor.

Haberler 22.09.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Masterler Liginde 3. sezon yarn ve pazar günü oynanacak maçlarla lig maratonuna start verilecek. Masterler futbolunun cazibesi, kalitesi ve rekabeti amatör ligleri gölgede brakrken, youn ilgi ve artan takm says nedeniyle geçen sezon ilki organize edilen masterler liginde bu sezon 13 takm mücadele edecek. Lige katlmak isteyen baz takmlar ise gerekli koullar olutaramadklar gerekçesiyle lige alnmad.

Önce Lig,Sonra Play-Off

Diyarbakr Masterler, Diski Masterler ,Sanayi Masterler, Nurettin Paam Masterler ,Diyarbakr 21 Masterler, çnar Masterler, ener Özdil Masterler, Tarm Masterler, Balar Masterler, Öretmen Masterler, Asur Masterler, Kale Masterler ve Mardin Masterlerin yer alaca 13 takml lig, tek devreli lig usulü 13 hafta sürecek. Ligi ilk dört srasnda tamamlayacak olan takmlar Play Offa kalacak. Yar final karlamalarnn tek maç eleme usulü oynanaca Play Offta rakiplerini eleyen son iki takm lig ampiyonluu için final maçndaki kar karya gelecek.

Amacmz Birlii Salamak

Masterler Birlii Bakan Veysi Akar, ligi geleneksel hale getirmenin mutluluunu yaadklarn belirterek,lig organizasyonunda emei geçenlere teekkür etti. Akar ,Masterlerin ksa süre içerisinde Diyarbakrda gösterdii geliim,master futbol takmlarnn çoalmas ve giderek bu alanda kalitenin oturmasn gözlemleyerek önce Masterler Birliini kurduk ve ardndan bu yl üçüncü sezonunu düzenleyeceimiz Diyarbakr Masterler Ligini oluturduk.Bir anlamda kurumsal bir çat altnda buluup faaliyetlerimize daha sürdürülebilirlilik ilkesiyle sahip çktk.Süreç içerisinde günden güne üstüne koyarak Diyarbakrda Masterler Birliinin geliimini daha da artrarak bize özel takdir edilen bir vizyon oluturacaz.Bu vesileyle Ligimizin üçüncü sezonunda Masterler Birlii Yönetim Kurulum adna tüm takmlara baarlar diliyor,ligimizin düzenlenmesinde desteklerini her zaman yanmzda hissettiimiz Gençlik Spor l Müdürlüümüze teekkür ediyorum dedi.

1.Hafta Maç Program

Diyarbakr Masterler Takmnn BAY olduu 1.Hafta maç program ise öyle:

23 Eylül 2017 Seyrantepe Spor Tesisleri 2 Nolu Sentetik çim Saha

Saat 11:30 : Nurettin Paam Masterler - Öretmen Masterler

Saat 13:00 : Diyarbakr 21 Masterler - Balar Masterler

Saat 14:30 : Kale Masterler - Diski Masterler

24 Eylül 2017 Seyrantepe Spor Tesisleri 2 Nolu Sentetik çim Saha

Saat 11:30 : Sanayi Masterler - Asur Masterler

Saat 13:00 : Tarm Masterler - çnar Masterler

Saat 14:30 : ener Özdil Masterler - Mardin Masterler

Ana Sayfaya Git