Milli atıcı Yusuf Dikeç gündem oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, eli cebinde ve özel ekipman kullanmadan yaptığı atışla gündem oldu.

Haberler 01.08.2024 - 12:00 Son Güncelleme : 01.08.2024 - 14:40

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan`dan oluşan milli takım, olimpiyat tarihinde Türkiye`ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandırdı.

51 yaşındaki Yusuf Dikeç`in atış yaptığı esnadaki duruşu ve özel ekipman kullanmaması, sosyal medyada gündem oldu. çok sayıda uluslararası medya kuruluşunun sosyal medya hesaplarının yanı sıra milyonlarca takipçili hesaplar milli sporcunun görsellerini paylaştı.

Olimpiyat Oyunları Dikeç`i paylaştı

Olimpiyat Oyunları`nın X hesabından yapılan paylaşımda, Yusuf Dikeç ile Güney Koreli Kim Yeji`nin fotoğrafları İhtiyacımız olduğunu bilmediğimiz Olimpiyat atıcılık yıldızları notuyla paylaşıldı.

çok rahat, çok profesyonel

Bir X kullanıcısı, Dikeç için çok rahat, çok profesyonel yorumunu yaparken bir diğeri Yusuf Dikeç efsane. O kadar sakin ve kendinden emin ki... mesajını paylaştı.

Herkes ayağını denk alsın

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Paris`teki Olimpiyat Köyü`nden Yusuf Dikeç`in atış sırasındaki pozunu verdiği fotoğrafını paylaşarak, Anlık Olimpiyat Köyü`nden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç`imiz ve efsane pozu! ifadelerini kullandı.

Karışık takımda madalya kazanacaklarının sinyalini olimpiyatlara gitmeden veren Dikeç, Mix (karışık takım) olarak güçlü bir takımız, 2-3 yıldır girdiğimiz yarışmaların hepsinden madalyayla dönüyoruz. demişti.

Olimpiyat madalyasını koleksiyonuna ekleyen tecrübeli atıcının kariyerinde, 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu madalyası da bulunuyor.

Ana Sayfaya Git