Şampiyonlar Ligi'nde ilk olacak: Ya Arda Güler ya Salih Özcan

Şampiyonlar Ligi'nde takımlarıyla finale yükselen Arda Güler ve Salih Özcan'dan biri, Türkiye Milli Takımı formasıyla bu kupayı kazanan ilk isim olacak.

Haberler 11.05.2024 - 14:44 Son Güncelleme : 11.05.2024 - 14:44

UEFA Şampiyonlar Ligide yarı final rövanş maçlarının da oynanmasıyla finalin adı belli oldu.

PSGyi eleyen Borussia Dortmund ve Bayern Münihi eleyen Real Madrid, finale adını yazdıran takımlar oldu.

1 Haziran 2024te İngilterenin Wembley Stadında oynanacak karşılaşmanın sonucunda tarihte ilk kez Şampiyonlar Ligi kupası, Türkiye Milli Takımı forması giyen bir futbolcunun ellerinde havaya yükselecek.

Real Madridli Arda Güler ve Borussia Dortmundlu Salih Özcanın karşılaşacağı maçın sonucu her ne olursa olsun milli futbolculardan birisi tarihi başarıya imza atacak.

Daha önce Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih ile Hamit Altıntop, Borussia Dortmundda oynayan Nuri Şahin, Atletico Madridin yıldızı Arda Turan ve milli takımımızın kaptanı Hakan çalhanoğlu, Şampiyonlar Liginde final oynasa da kupaya erişme sevincini yaşayamamıştı.

Bayern Münihin, Devler Ligini kazandığı 2000-2001 sezonunda Alman devinin kadrosunda bulunan Türk futbolcu Berkant Göktan ise milli takımın yalnızca alt yaş kategorilerinde kendisine forma şansı bulmuştu.

Öte yandan sezon başında Real Madride transfer olan ve Eflatun-Beyazlı dev kulüp ile İspanya La Liga ve İspanya Süper Kupası başarılarına erişen Arda Güler, 1 Haziranda üçüncü kupası için sahaya çıkacak.

8 yaşındaki milli yıldız, takımının Şampiyonlar Ligini kazanması halinde İspanyol devindeki ilk sezonunu 3 kupayla kapatmış olacak.

Dev finale dek Real Madrid; sırasıyla Granada, Alaves, Villarreal ve Real Betis ile oynayacak.

B.Dortmund ise Mainz 05 ve Darmstadt ile karşılaşacak.

Ana Sayfaya Git